Last news in Fakti

22 Юли, 2011 12:41 4 354 20

Сравняват електрически Fisker с Veyron

  • fisker-
  • karma-
  • veyron

Fisker Automotive пристъпва към разработка на нова скоростна кутия, предназначена за нейните електромобили. От американската компанията се уверени, че именно тази трансмисия ще позволи на колите им да постигнат динамични характерестики, сравними с тези на хиперкара Bugatti Veyron.

По думите на ръководителя на фирмата Хенрик Фискер иновационната мултистепинна скоростна кутия ще намали времето, за което седанът Karma ускорява от 0 до 100 км/ч, на 2.5 секунди. Сегашните спортни електромобили разчитат на едностепенна трансмисия, а преди време от Tesla извършиха серия от изпитания на двустепенна трансмисия за своя Roadster, но впоследствие се отказаха от нея заради постоянно появяващите се дефекти.

Както ви информирахме по-рано, Karma разполага с два електромотора със сумарна мощност 402 к.с. Освен това в колата е интегриран и двулитров турбодвигател, който се използва за дозареждане на батериите. Благодарение на този агрегат моделът няма да има основния проблем на новите електромобили - малкия пробег, който осигуряват батериите.

В момента Fisker Karma ускорява от 0 до 100 за 5.9 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. За да зарежда батериите, двигателят с вътрешно горене харчи по 2.4 литра на 100 километра пробег. Акумулаторите могат да се зареждат и от битова розатка за шест часа.

Първият клиент на новия електромобил е холивудската звезда Леонардо ди Каприо, а цената стартира от $100 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -

    8 2 Отговор
    много е евтина

    Коментиран от #3

  • 2 QWERTY

    16 7 Отговор
    Браво на американците.Марката е основана 2007 година и за 4 години просто къде се намира.Великия ВАГ е основан 1937 година.Ха сега деца кажете кой е по-добър.

    Коментиран от #5, #10

  • 3 QWERTY

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "-":

    Нали,малко е подозрително или просто не са печалбари като ВАГ.
  • 4 Rock

    14 2 Отговор
    Тая кола е велика !!!
  • 5 deutsche autos

    33 12 Отговор

    До коментар #2 от "QWERTY":

    Замисли се, че ВАГ са ги разработвали тея работи 80 години , а тея американчета идват и на готово взимат от която марка им падне. Нищо не са измислили сами.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 QWERTY

    10 8 Отговор

    До коментар #5 от "deutsche autos":

    Не говори глупости бе детенце.Кое са разработвали един модел във десет модела ли?Да не се отклоняваме.Значи са разработвали 80 години "два електромотора със сумарна мощност 402 к.с. Освен това в колата е интегриран и двулитров турбодвигател, който се използва за дозареждане на батериите. Благодарение на този агрегат моделът няма да има основния проблем на новите електромобили - малкия пробег, който осигуряват батериите".Не ставай за смях.

    Коментиран от #9, #11

  • 7 FK

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "deutsche autos":

    Те преди 1 година се разделиха с любимата си помпа-дюза дето щрака като куполна картечница, а имали още 80-те години технология за елекромобил с разширена автономност. Ако е така, то 30 г. по-късно къде са им резултатите :))
  • 8 Kompressor

    4 12 Отговор
    Някой много ги напъва комплекса вейрон,скоро няма да излезне автомобил който да засенчи бугати вейрон,скапаните американци да го ..... :)

    Коментиран от #12

  • 9 2211г.

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "QWERTY":

    Тебе като те гледам нямаш никаква представа какво е това Германия, нали.
  • 10 user

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "QWERTY":

    Ха сега детенце сметни колко години ВАГ са на върха, и как тази световно неизвестна американска фирмичка тепърва мечтае да постигне онова, което за ВАГ е вече реалност - най-мощната и бърза серийна кола Бугати Вейрон !

    Коментиран от #13

  • 11 УЧЕНИЕТО Е СЛЪНЦЕ

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "QWERTY":

    Учение, образование, ителект, осведоменост, все неща на които трябва да обърнеш сериозно внимание. И след това няма да се изказваш неподготвен та да ти се смеят и гаргите.

    Коментиран от #18

  • 12 Аз

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Kompressor":

    Автомобилът който успя да засенчи Вейрона на старт беше построен още миналия век. От небезивестния Гордън Мъри.

    Коментиран от #14

  • 13 1010

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "user":

    Това което е мечтала американската марка го е постигнала - да владее технология която има бъдеще (която ФАГ не няма). Само не разбрах на кой връх са ФАГ. Да не би да имаш предвид Голфа че е най-продаван в класа си и че ФАГ продава най-много в Европа, защото не знам на кой друг връх са, че и от толкова години!
  • 14 Име:

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Аз":

    Да не говориме за колите от Група Б от 80те години, които не само на старт, но и по отсечките ще го направят вейрона крив. Предпочитам по-бавно ферари пред супер бързия вейрон.

    Коментиран от #16

  • 15 biv6 fen na bmw

    3 11 Отговор
    za da sravnqva6 bugatti s taq me4ta za getoto v amerika se edno sravnqva6 moskvi4 i mybach.trea da si qko sprel za da gi sravnqva6............hihihihi............
  • 16 Kompressor

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Име:":

    Къде я сравняваш тая бракма на ферари срещу бугатито,във ютубе има клип на двата автомобила как си правят дръпка и там ясно се вижда че бугатито дава преднина на ферарито и даже след тая преднина отново го изяжда,има и със бмв М3 е90 и там отново същата работа и тука си говорим за стандартния модел бугати,какво ще стане ако почнем да говорим за бугати вейрон супер спорт ? Мисли преди да пишеш:)
  • 17 maksito

    0 1 Отговор
    Sravnqvat q s Veyron,i ima za6to...
  • 18 Deyan

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "УЧЕНИЕТО Е СЛЪНЦЕ":

    Леле, ти си "светъл" пример за това което аз презрително наричам " а rebarbative arriviste".

    И между другото, във второто ти изречение пред "та" трябва да има запетая. Overedicated* much?
  • 19 Deyan

    0 0 Отговор
    Модератор, престараваш се.
  • 20 Anonymous.

    1 0 Отговор