Отидете към основна версия

5 700 7

Най-силната отрова

  • ford-
  • mustang-
  • shelby-
  • пружини-
  • версия

Една година беше нужна на специалистите от Shelby, за да сътворят последния си шедьовър, наречен Super Snake. Този тунинг пакет е предназначен за новия Ford Mustang и включва в себе си всички технологии, разработени от компанията през последните две години. Така се получава “най-отровната змия”, точното обозначение на която е Ford Mustang GT500 Super Snake.

Първоначално инженерите се захващат с двигателя. След сериозна модернизация и куп доработки по него, турбото и помощните възли и агрегати, успяват да изтискат цели 725 к.с. За тези, на които тази мощност се струва прекалено голяма, авторите на Super Snake са предвидили и “по-скромен” вариант, разполагащ само с 630 кончета. За да може да се облекчи максимално работата на агрегата, скоростната кутия е сменена с механична шестстепенна, която предава целия момент на задните колела.
Пакетът Super Snake включва значително по-къси и доста твърди спортни пружини, регулируеми по височина амортисьори и нова спирачна система. Последната завършва с шестбутални спирачни апарати, а елементите по нея са компилация от собствено производство детайли, направени от фирмата Baer. Новият Mustang разполага и с модернизирано окачване, дело на Ford Racing, но по желание на клиента в него могат да се интегрират и стабилизиращи елементи, разработка на Eibach.

Връщайки се отново на двигателя, трябва да споменем, че 5.4-литровият турбомотор се комплектова с различни нагнетатели. При версията с 630 к.с. те са дело на Ford Racing, а изпускателната система е Borla. При топ-варианта обаче механичният нагнетател е Kenne Bell, а ауспухната система е JMA.

Най-интересното е, че цената на това доработено чудо съвсем не е от най-високите. По-слабата версия се предлага за $29 495, а тази с мощност 725 к.с. струва $33 495. Към тези суми, естествено, трябва да се прибави и цената на нов Mustang GT500, която е около $40 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини