Отидете към основна версия

5 030 29

Ще бъде ли клониран Nissan GT-R?

  • nissan-
  • gt-r-
  • infiniti-
  • карлос гон

Скорошно изказване на Карлос Гон, шеф на алианса Renault Nissan, отново засили слуховете за клониране на топ спортиста Nissan GT-R. Зад идеята за пускане на "атлета" под бранда на Nissan си има ред причини, главните от които са две. Първата е свързана с асоциацията на модела с култовия Skyline, а втората е да бъде подчертана финансово достъпната страна на модела.

Конкуренцията от Toyota обаче пусна своя суперкар под марката Lexus и той също беше добре приет от публиката. По този повод Карлос Гон казва, че не е изключено в бъдеще да се появи клонинг на GT-R с емблемата на Infiniti. Кога и дали ще стане това обаче, шефът на Renault Nissan не пожелава да уточни.

Гон заявява, че в близкосрочните планове на Infiniti не се предвижда подобна стъпка, но при желание тя може да бъде осъществена с лекота, като се използва вече съществуващата база на GT-R. При евентуална поява на "наточено" Infiniti, то ще бъде по-мощно, по-луксозно и естествено по-скъпо от Nissan GT-R.

Уклончивите отговори на Гон по повод на клонирането на GT-R карат специалистите да смятат, че от алианса се страхуват от т.нар. вътрешнокорпоративна конкуренция. На този етап инженерите от Infiniti са заети с разработката на компактен премиум хечбек, който ще се появи на бял свят през 2014 година.

Разработваният в момента автомобил ще влезне в пряка битка с Audi A3, BMW 1er и хибрида Lexus CT 200h. Това означава, че за евентуална поява на GT-R с емблемата на Infiniti може да се говори сериозно най-рано след три години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини