Отидете към основна версия

7 780 13

Пореден случай на спящ „шофьор“ зад волана на Tesla с включен автопилот (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • автопилот

Кадрите са заснети в Канада

За пореден път шофьори на пътя сигнализираха за човек зад волана на Tesla, който подремва по време на пътуване. Този път кадрите са заснети на магистрала в Канада, а колата Tesla Model 3. Подобни кадри не са новост, но в последно време такива случаи не бяха документирани, а от Tesla заявиха, че са затегнали мерките във връзка със своя автопилот.

Видеото е дълго едва няколко секунди и показва как снимащата кола изпреварва бяла Tesla Model 3 на магистралата, докато водачът ѝ е бутнал седалката си назад и изглежда, че спи. В коментарите бързо се появи информация за това, че видеото е нагласено и това няма как да се случи с новите системи, които следят шофьорите.

Припомняме, че с един от ъпдейтите си, Tesla въведе по-стриктни мерки за задействане на автопилота и системата следи очите на водача чрез камера, както и неговите движения. В допълнение воланът трябва да бъде докосван от ръцете на шофьора за поне няколко секунди. Въпреки това, тези системи вероятно могат да бъдат заобиколени при достатъчно желание.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.

Свързани новини