Last news in Fakti

9 Септември, 2022 12:09 7 766 13

Пореден случай на спящ „шофьор“ зад волана на Tesla с включен автопилот (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • автопилот

Кадрите са заснети в Канада

Пореден случай на спящ „шофьор“ зад волана на Tesla с включен автопилот (ВИДЕО) - 1

За пореден път шофьори на пътя сигнализираха за човек зад волана на Tesla, който подремва по време на пътуване. Този път кадрите са заснети на магистрала в Канада, а колата Tesla Model 3. Подобни кадри не са новост, но в последно време такива случаи не бяха документирани, а от Tesla заявиха, че са затегнали мерките във връзка със своя автопилот.

Пореден случай на спящ „шофьор“ зад волана на Tesla с включен автопилот (ВИДЕО)

Видеото е дълго едва няколко секунди и показва как снимащата кола изпреварва бяла Tesla Model 3 на магистралата, докато водачът ѝ е бутнал седалката си назад и изглежда, че спи. В коментарите бързо се появи информация за това, че видеото е нагласено и това няма как да се случи с новите системи, които следят шофьорите.

Припомняме, че с един от ъпдейтите си, Tesla въведе по-стриктни мерки за задействане на автопилота и системата следи очите на водача чрез камера, както и неговите движения. В допълнение воланът трябва да бъде докосван от ръцете на шофьора за поне няколко секунди. Въпреки това, тези системи вероятно могат да бъдат заобиколени при достатъчно желание.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    28 9 Отговор
    Tрябва да си силно вярващ в "свети" Илон сектант, готов да се пожертва в името на правотоковата вяра и "божеството" за да го направиш!
  • 2 Масон

    19 16 Отговор
    Нали самите те казват, как трябва да има автономни коли защото е било безопасно. Это ви автономна кола. Човека спи. Всичко е наред. Сега е проблем, че спи. Той трябва да мьрда волана, да отваря очи. Да пърди. Какъв е смисъла тогава. Или караш или не. Това е все едно да обарваш мадама обаче без да я боцкаш. Та какъв е смисъла? Или я боцкаме или не. И тук така или караме или не.

    Коментиран от #9

  • 3 геландеваген

    16 6 Отговор
    Случвало ли Ви се е, някой пред вас да кара супер зле и изпреварвайки го, да искате да видите дали и физиономията му е също толкова спряла ?!

    Коментиран от #6

  • 4 Механик

    20 2 Отговор
    Трябва да си изключителен имбeцил, за да спиш, докато колата ти се управлява самичка.
    Дори пилотите на самолетите не си позволяват да спят докато са на автопилот, а там системите са милион пъти по-сериозни от подобните при автомобилите.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Е именно де!

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Точно на такива им е виновен автопилота, когато сгреши, а е въпрос навремето и да сгреши, защото все още не е довършен и се справя само с 95% от ситуациите.

    Целта за използването му е да се научи как да реагира в останалите 5%, като взема пример от хората, които поемат контрола, ако той сгреши. Щом 100 човека реагират по един и същ начин на дадена ситуация и никой от хората не реагира по друг начин, автопилота приема, че това е правилния начин и започва и той да прави така.

    За разлика от останалите автопилоти, за които предварително са написани сценарии как да минат по точно определен маршрут, одобрен предварително, автопилота на тесла може да се включи на абсолютно всички пътища на които има маркировка и се самообучава на базата на невронна мрежа, която на практика работи точно на принципа на човешкия мозък.

    Към момента автопилота все още не е достатъчно зрял и можеш да разчиташ на него, дори да те поправи, ако сгрешиш, но също така се налага от време на време и ти да го поправиш и да му вземеш контрола. Това очевидно няма как да стане, ако спиш.

    Коментиран от #7

  • 6 Патурко

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "геландеваген":

    На всяка втора кола на пътя ми се случва! Нация от лоени души който така преминават и през живота .... тътрейки и мързелувайки!!!
  • 7 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Е именно де!":

    И каква част от пътищата по света имат маркировка и каква нямат?

    Коментиран от #8

  • 8 Е така де!

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Кой ти е казал че можеш да караш offroad на автопилот?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Путьоблиз

    5 1 Отговор
    И мАсквичУ ще я има таа екстра , вервайте ми !
  • 11 Фунакоши

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Точно така, на който му се спи да се снабди с легло.
  • 12 Рошко

    0 0 Отговор
    Па може някоя да му е правила фелацио и да е държала волана, кво пък па и ако не може да дремне що пък ги измислят тия автопилоти да взимат само на баламурниците парите ли
  • 13 може да бъдеш превозван или пренасян

    0 0 Отговор
    Но задължително трябва да бъдеш тормозен.