Отидете към основна версия

3 282 10

Класическо Peugeot 205 GTI с модерно задвижване под капака

  • peugeot-
  • 205-
  • gti

Хотхечът е получил сериозни промени по своя двигател

Peugeot 205 GTI е един от ранните хотхечове на нашето време, но въпреки това може да се похвали със страхотно пътно поведение, дължащо се главно на ниското тегло. Специалисти от британската компания Tolman Engineering представиха своето виждане за колата, което включва много промени под капака и класически външен вид.

Всичко започва с голото купе на колата, което преминава през редица процеси, включващи поправяне на вдлъбнатини, поставяне на антикорозионно покритие, защита на боята и други. Оригиналният външен вид е запазен в максимална степен с познатия червен цвят и червени ивици по броните и лайсните, както и оригиналните джанти на колата.

Под капака работи модифициран 1.9-литров бензинов двигател с алуминиев блок, нови валове и други промени, които позволяват максимална мощност от 200 конски сили. Добавено е и ECU Motec, както и стоманена изпускателна система, заедно с диференциал с ограничено приплъзване на Qualife.

Трансмисията също е модифицирана, позволявайки по-директна смяна на скоростите. Амортисьорите са на Bilstein, а по окачването са сменени накрайниците, носачите, както и стабилизиращата щанга. Опционален пакет с по-големи спирачки също е наличен. Цената на преработения екземпляр е около 60 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини