Отидете към основна версия

8 121 22

Ето го новото Renault Espace

  • renault-
  • espace-
  • austral

Моделът ще бъде представен през пролетта и вече е потвърдено, че няма да е миниван, а кросоувър

В интернет се появиха изображения на шестото поколение Renault Espace. Той ще бъде представен през пролетта и вече е потвърдено, че няма да е миниван, а кросоувър. Това съобщава сайтът Carscoops .

Тъй като търсенето на миниванове намалява и популярността на кросоувърите нараства, новото Renault Espace ще промени формата. В линията на марката то ще заеме нишата на Renault Koleos, който скоро ще бъде спрян от производство.

По същество новият Espace ще бъде удължена седемместна версия на кросоувъра Renault Austral. В Renault са решили да следват пътя на марката Peugeot, чиято гама включва кросоувърите 3008 и 5008, които са почти идентични и се различават основно по габарити.

Съдейки по рендерите обаче, кросоувърът Renault Espace ще се различава малко от Austral. Има същите С-образни фарове, широка радиаторна решетка и релефни странични стени. Но колата се разпознава по издължената си задна част.

Новото Renault Espace ще бъде с 200 мм по-дълго от Austral (4710 мм), а междуосието ще добави 70 мм до 2737 мм. Това ще позволи добавянето на трети ред седалки в купето, а обемът на багажника ще надхвърли 500 литра. Виртуалното арматурно табло и големият 12-инчов сензорен екран ще бъдат заимствани от по-малкия брат.

Renault Espace 2023 ще бъде построен на платформата CMF-CD. Той ще бъде оборудван с 1,3-литрови бензинови турбо двигатели (140 и 158 к.с.), както и хибриден силов тракт с мощност 200 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.

Свързани новини