Отидете към основна версия

21 642 21

Най-скъпата "седмица"

  • bmw-
  • bmw individual-
  • robbe&berking-
  • 760li

След специалните версии, разработени съвместно с моделиера Карл Лагерфелд и швейцарската часовникарска компания Girard Perregaux, BMW Individual представи нова уникална модификация на флагмана 760Li. Този път създаването на униката е поверено на специалистите от знаменитата фабрика за сребърни прибори със 139-годишна история Robbe&Berking.



От BMW Individual определят 760Li Sterling като "най-скъпия 7er в историята на модела". За направата му са използвани над 10 килограма сребро.



От ценния метал с проба 925 са изработени бъбреците на радиаторната решетка, декорациите на дръжките и багажника и емблемата на автомобила.



Среброто присъства осезаемо и в интериора на "седмицата". От него за направени чашите и декоративните вложки по арматурата и корите на вратите. За изработката им е използвана една от най-старите и сложни техники за обработка в ювелирното изкуство martele или ръчно изчукване.



Този способ за оформяне на метала се състои в изключително прецизни удари с чук така, че всички образувани ямки в полираното сребро да бъдат с еднаква дълбочина. Майсторът трябва да внимава да не попадне два пъти на едно и също място, защото в противен случай детайлът се бракува и се праща за преработка.



Седалките на уникалното BMW 760Li Sterling са претапицирани с висококачествена кафява кожа Amaro Brown с извезани корона и полумесец - емблемата на Robbe&Berking.



Под предния капак на най-скъпата "седмица" има 6.0-литров V12 с два турбокомпресора и мощност 544 к.с., съчетан с осемстепенен автоматик. 760Li Sterling ускорява до 100 км/ч за 5.3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч по електронен път.



Цената на уникалното BMW не се съобщава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини