Last news in Fakti

24 Октомври, 2013 11:03 21 628 21

Най-скъпата "седмица"

  • bmw-
  • bmw individual-
  • robbe&berking-
  • 760li

След специалните версии, разработени съвместно с моделиера Карл Лагерфелд и швейцарската часовникарска компания Girard Perregaux, BMW Individual представи нова уникална модификация на флагмана 760Li. Този път създаването на униката е поверено на специалистите от знаменитата фабрика за сребърни прибори със 139-годишна история Robbe&Berking.



От BMW Individual определят 760Li Sterling като "най-скъпия 7er в историята на модела". За направата му са използвани над 10 килограма сребро.



От ценния метал с проба 925 са изработени бъбреците на радиаторната решетка, декорациите на дръжките и багажника и емблемата на автомобила.



Среброто присъства осезаемо и в интериора на "седмицата". От него за направени чашите и декоративните вложки по арматурата и корите на вратите. За изработката им е използвана една от най-старите и сложни техники за обработка в ювелирното изкуство martele или ръчно изчукване.



Този способ за оформяне на метала се състои в изключително прецизни удари с чук така, че всички образувани ямки в полираното сребро да бъдат с еднаква дълбочина. Майсторът трябва да внимава да не попадне два пъти на едно и също място, защото в противен случай детайлът се бракува и се праща за преработка.



Седалките на уникалното BMW 760Li Sterling са претапицирани с висококачествена кафява кожа Amaro Brown с извезани корона и полумесец - емблемата на Robbe&Berking.



Под предния капак на най-скъпата "седмица" има 6.0-литров V12 с два турбокомпресора и мощност 544 к.с., съчетан с осемстепенен автоматик. 760Li Sterling ускорява до 100 км/ч за 5.3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч по електронен път.



Цената на уникалното BMW не се съобщава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 триста итридесети

    2 6 Отговор
    Дали не е кичозна - особено със сребърните бъбреци ...
    по-скоро само на интериора е трябвало да наблегнат.
    а пък хонда 1.4 с турбо колко е мощна, ама като не знаят ....

    Коментиран от #3

  • 2 Киро Стоев

    5 2 Отговор
    Кой е този карал лагефелд? а онози другото дето са някви часовници изобщо не може да се прочете. голям катун. абе съсипаха каруцата

    Коментиран от #12, #19

  • 3 Симеон Тасев

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "триста итридесети":

    бмв то кърти а ти стига рева с тая мижава хонда дето никой не я е чувал

    Коментиран от #7, #14

  • 4 Милен Николов

    1 2 Отговор
    pffffff
  • 5 alex xela

    4 2 Отговор
    На кой по дяволите му трябва сребърна решета и брави??? Това пак ще е за някой м...л, че и месечинка си имаа....

    Коментиран от #6

  • 6 БМВ БЪЛГАРИЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "alex xela":

    Знаеш ли на кой ? За някой който иска да се прави на гъзар и който има пари..За някои може да е безмислено но 100 % ще има хора които ще го харесат
    И на мене не ми харесва така предпочитам с хубав махагон
  • 7 Iaroslav Stanchev

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Симеон Тасев":

    Кърти викаш,бемвето.Аз така като гледам,тоз посребрения туч,е едно евтино копие на Ролс Ройс май.

    Коментиран от #8

  • 8 Симеон Тасев

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Iaroslav Stanchev":

    да ама не

    Коментиран от #10

  • 9 galaxy

    1 1 Отговор
    Много тузарска лимозина! Супер е!
  • 10 Iaroslav Stanchev

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Симеон Тасев":

    Да ама да.
  • 11 Nickname

    4 0 Отговор
    Чета....... най скъпата седмица, викам ццц пак са вдигнали цените сигурно............ пък то било статия по труд и творчество

    Коментиран от #15

  • 12 петър петров

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Стоев":

    2 МИЛИАРДА души по света живеят с по-малко от 2 долара на ден, а други плуват в пари и се чудят как да се глезят. В ненормален свят живееме
  • 13 стефан димитров

    2 0 Отговор
    ako go mernat bratqta romi znae6 kak 6te olekne gorkoto
  • 14 триста итридесети

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Симеон Тасев":

    Монка, ако ти дадат тест за интелигентност, можеш ли го почна?

    Коментиран от #16

  • 15 comment

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Nickname":

    Пък при мен малко бавен нета и докато зареди картинките си мислех, че за Лада 7-ица ще иде реч. Е оказа се, че пак е подобна кошара.
  • 16 comment

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "триста итридесети":

    Ще знаеш, одма го почва теста, само да е на по-мека хартия и веднага ще запълни 2-3 листа... в тоалетната.
  • 17 Митко Демирев

    4 0 Отговор
    Абе в тоя форум само хейтари ли има?! Добре, не харесвате скъпи коли или не харесвате БМВ или незнам си какво.. Тука става дума за произведение на изкуството в автомобилостроенето и само прочетете коментарите долу и се замислете какви са тия ламели които са ги писали. .а.ти порнографското мислене имат някой хора. Труд и техника вика единия, ЕЙЙЙ това да не ти е час по изобразително в 7-ми 'А' клас бе ?! Заради разсъжденията на такива като вас, цялостното ви поведение в живота е на толкова ниско ниво!! Да не се чудите после защо се случва всичко това в България, ами заради такива 'умове' като Вас !

    Коментиран от #18

  • 18 Никола Младенов

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Митко Демирев":

    Г-н Демирев, не се хабете, то им е ежедневие вече да мрънкат и да плюят. Те от БМВ дори не са си мислили, че ще продават такива individual-и тука в България. Хората си пласират колите и се купуват като топъл хляб, а тука някакви палячовци седнали да коментират Баварката. От хора, на които върха на кариерата им е сервитьор в кварталната кръчма на средна работна заплата, не можеш да очакваш да оценят такъв ексклузивен модел. Те 730d няма да видят, пък...

    Коментиран от #20

  • 19 Georgi Kotsev

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Стоев":

    2 МИЛИАРДА души по света живеят с по-малко от 2 долара на ден, а други плуват в пари и се чудят как да се глезят. В ненормален свят живееме

    =============

    Първо, тая статистика е пълна глупост, дори в Индия не живеят вече с толкова, камо ли Китай.
    Второ - 90% от тия се драпат по макарите по цял ден и чакат или нещо да падне от клона, че да го изядат, или белия човек да ги нахрани!

    Ми дай да се върне комунизма тогава, че всички да са равни, а?
  • 20 Iaroslav Stanchev

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Никола Младенов":

    Абе то и от Бугати не са знаели къде е България,ама и тука има Вейрон и то собственост на българин.С очите си съм го виждал.
    То и Ролс Ройс се прави изцяло ръчно,ама какво от това.Да не е по-калпав от това БМВ,дето реалната му цена е 200000 евро,а със сребърните циганийки става 2 млн.евро,щото видиш ли са правени ръчно.
    Айде вземайте си го тоя летен кош,дето за да излезе от гаража на 3 януари и човека да отиде на работа с него,ще му трябва много голям трактор.
  • 21 Кобрата

    0 0 Отговор
    BMW-то е върха каквото и да кажа няма да е достатъчно за тази кола...прелест