Отидете към основна версия

1 322 3

Tesla ще участва на изложението в Мюнхен

  • tesla-
  • model s-
  • мюхнен-
  • изложение

Компанията ще се присъедини към Audi, BMW, Mercedes, Porsche и други

Tesla ще присъства на тазгодишното изложение IAA в Мюнхен, Германия, става ясно от публикация на Automotive News Europe. Изданието се позовава на информация според която Tesla ще представи своите електрически автомобили на открито на мюнхенския Кьонигсплац по време на събитието, което ще се проведе от 4 до 8 септември.

Въпреки че решението е добра новина за изложението, което се премести от Франкфурт в Мюнхен през 2021 г. в опит да привлече повече посетители, то е доста неочаквано за Tesla, тъй като производителят на електромобили рядко посещава автомобилни изложения. Не е известно кои модели ще бъдат изложени на IAA Mobility и дали Tesla ще предлага пробно шофиране.

Според германската информационна агенция DPA щандът на Tesla ще бъде с площ около 200 кв. м, което е доста малко за автомобилно изложение. Tesla ще се присъедини към германските автомобилни производители Renault, Opel и Ford, които участват в изложението, заедно с китайски марки, сред които BYD, луксозната марка Hongqi на FAW, Leapmotor, Seres и Dongfeng. Китайските производители на автомобили имат за цел да разширят обхвата си в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини