Last news in Fakti

19 Юли, 2023 11:02 1 302 3

Tesla ще участва на изложението в Мюнхен

  • tesla-
  • model s-
  • мюхнен-
  • изложение

Компанията ще се присъедини към Audi, BMW, Mercedes, Porsche и други

Tesla ще участва на изложението в Мюнхен - 1

Tesla ще присъства на тазгодишното изложение IAA в Мюнхен, Германия, става ясно от публикация на Automotive News Europe. Изданието се позовава на информация според която Tesla ще представи своите електрически автомобили на открито на мюнхенския Кьонигсплац по време на събитието, което ще се проведе от 4 до 8 септември.

Въпреки че решението е добра новина за изложението, което се премести от Франкфурт в Мюнхен през 2021 г. в опит да привлече повече посетители, то е доста неочаквано за Tesla, тъй като производителят на електромобили рядко посещава автомобилни изложения. Не е известно кои модели ще бъдат изложени на IAA Mobility и дали Tesla ще предлага пробно шофиране.

Според германската информационна агенция DPA щандът на Tesla ще бъде с площ около 200 кв. м, което е доста малко за автомобилно изложение. Tesla ще се присъедини към германските автомобилни производители Renault, Opel и Ford, които участват в изложението, заедно с китайски марки, сред които BYD, луксозната марка Hongqi на FAW, Leapmotor, Seres и Dongfeng. Китайските производители на автомобили имат за цел да разширят обхвата си в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Не върви нещо бизнеса,а теслари?Тесла не харчеше за реклама и авто изложения,но май почна.
  • 2 Чудесно

    0 3 Отговор
    Така и хората от по-голямата генерация, дето не киснат в нета по цял ден, ще могат да видят спецификациите, да съберат 2+2 и да си поръчат немско производство от Giga Berlin :)

    Коментиран от #3

  • 3 Блясъчко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чудесно":

    Мечтателя.... от по-новото поколение, киснещо по цял ден в нета...
    Ще съберат и ще видят, че смисъл няма...