Отидете към основна версия

2 849 15

Двойка си подари еднакви Bugatti-та за над 8 милиона евро

  • bugatti-
  • chiron-
  • chiron super sport

Колите са от специалната серия Super Sport

Интересна история на съпружеска двойка фенове на Bugatti набира популярност в интернет. Те споделят, че вече са притежавали няколко хиперколи от Молсхайм, но никога не са имали чисто нов модел. Именно за това те решават заедно решават да купят Chiron Super Sport, по един за всеки.

Първо, съпругът получава своя Chiron Super Sport, а след това двамата гледат как следващият хиперкар бива произведен. Дамата се влюбила в комбинацията от яркочервено Rosso Efesto и яркооранжево Arancia Mira, за да създаде свой собствен, ръчно рисуван шедьовър в стил, известен като "Vagues de Lumière", който имитира светлинни отражения.

Сложният процес на създаване на тази необикновена боя отнема седмици. Той започва със създаването на двуизмерни изрезки, които представляват линиите, преливащи по автомобила, които трябва да бъдат нанесени върху триизмерните повърхности на автомобила с милиметрова точност. След това всеки милиметър от маркираните линии се боядисва старателно на ръка, слой по слой, с контрастния цвят - в случая Arancia Mira, оранжев.

Ако линията не съвпада напълно с идеята на дизайнера, върху оригиналната линия се поставя коригираща лента, докато формата стане абсолютно идеална. Този процес се повтаря, докато всяка отделна линия придобие правилната форма. След това се запечатва с няколко слоя безцветен лак.

Полученото лаково покритие, което съчетава наситено, ярко червено с оранжево, сякаш грее от енергия и според Bugatti "перфектно" отразява името, избрано от клиента за този автомобил: "L'aura" ("Аурата").

Докато клиентът е наблюдавал развитието на автомобила на съпругата си, той се е натъкнал на "Coup de Foudre" ("Мълниеносен удар" на френски език). Той решил да преработи собствения си автомобил, така че да пасне на автомобила на съпругата.

И така, Chiron Super Sport бил докаран от дома на клиента в Тенеси до работилницата за обслужване на клиенти на Bugatti в Молсхайм, където започнала внимателна, седеммесечна преработка, за да се адаптира към новите дизайнерски желания на клиента.

Капакът, покривът, капакът на двигателя и задното крило, изработени от въглеродни влакна, трябвало да бъдат подменени, а сините ивици, които първоначално са били върху автомобила, трябвало да бъдат напълно премахнати от каросерията.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.

Свързани новини