Last news in Fakti

16 Декември, 2023 13:00 2 839 15

Двойка си подари еднакви Bugatti-та за над 8 милиона евро

  • bugatti-
  • chiron-
  • chiron super sport

Колите са от специалната серия Super Sport

Двойка си подари еднакви Bugatti-та за над 8 милиона евро - 1

Интересна история на съпружеска двойка фенове на Bugatti набира популярност в интернет. Те споделят, че вече са притежавали няколко хиперколи от Молсхайм, но никога не са имали чисто нов модел. Именно за това те решават заедно решават да купят Chiron Super Sport, по един за всеки.

Първо, съпругът получава своя Chiron Super Sport, а след това двамата гледат как следващият хиперкар бива произведен. Дамата се влюбила в комбинацията от яркочервено Rosso Efesto и яркооранжево Arancia Mira, за да създаде свой собствен, ръчно рисуван шедьовър в стил, известен като "Vagues de Lumière", който имитира светлинни отражения.

Сложният процес на създаване на тази необикновена боя отнема седмици. Той започва със създаването на двуизмерни изрезки, които представляват линиите, преливащи по автомобила, които трябва да бъдат нанесени върху триизмерните повърхности на автомобила с милиметрова точност. След това всеки милиметър от маркираните линии се боядисва старателно на ръка, слой по слой, с контрастния цвят - в случая Arancia Mira, оранжев.

Ако линията не съвпада напълно с идеята на дизайнера, върху оригиналната линия се поставя коригираща лента, докато формата стане абсолютно идеална. Този процес се повтаря, докато всяка отделна линия придобие правилната форма. След това се запечатва с няколко слоя безцветен лак.

Полученото лаково покритие, което съчетава наситено, ярко червено с оранжево, сякаш грее от енергия и според Bugatti "перфектно" отразява името, избрано от клиента за този автомобил: "L'aura" ("Аурата").

Докато клиентът е наблюдавал развитието на автомобила на съпругата си, той се е натъкнал на "Coup de Foudre" ("Мълниеносен удар" на френски език). Той решил да преработи собствения си автомобил, така че да пасне на автомобила на съпругата.

И така, Chiron Super Sport бил докаран от дома на клиента в Тенеси до работилницата за обслужване на клиенти на Bugatti в Молсхайм, където започнала внимателна, седеммесечна преработка, за да се адаптира към новите дизайнерски желания на клиента.

Капакът, покривът, капакът на двигателя и задното крило, изработени от въглеродни влакна, трябвало да бъдат подменени, а сините ивици, които първоначално са били върху автомобила, трябвало да бъдат напълно премахнати от каросерията.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    28 2 Отговор
    Имат пари-угаждат си
  • 2 Шедьоври

    20 1 Отговор
    Със здраве да се карат!
  • 3 патето Яки

    20 1 Отговор
    Ние с бабата ще си подарим две беднита, на бугатито не можем му плащаме данъка
  • 4 Алекс

    6 12 Отговор
    Тъкмо по бързо за нула време със 400 километра ще ги закарат в гробищата...
  • 5 Пилот на Ферари

    17 2 Отговор
    Изкарали са ги парите с тежък труд на полето ...
  • 6 Само питам

    26 1 Отговор
    А какво стана с вредните емисии ? Или те са само за бедните ?

    Коментиран от #10, #13

  • 7 мале , мале

    21 4 Отговор
    Боята пълна цигания .
  • 8 Е46ца

    4 8 Отговор
    И аз направих същото миналата година за коледа,но нито аз нито жената харесахме колите си емии не става бугатито.Хората мислят ,че като е много скъпо и знапи е добро.Да събира погледите на хората но ако го сравня с една е46ца фул екстри то ми иде да ревна.Бмв то го бие по всички показатели.
  • 9 Мхм

    3 4 Отговор
    Търалястници
  • 10 Мнооо ясно че са за бедните само

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    Аз ако бях на управленския елит щях да ликвидирам милиарди за година да не ми цапат планетата и ядът ресурсите щото повече нямаме нужда от човеците имаме си роботи изкуствен интелект и милиарди паразити не ни трябват и ще останем няколко милиона супер умни и богати избрани хора още няколко милиона обслужващ персонал и всичко друго в пещите

    Коментиран от #15

  • 11 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Е, сега остава да им сложат и по една газова уредба и зимни гуми втора ръка, че то кинтите свършиха...
  • 12 СЗО

    0 0 Отговор
    Пиленцата от МОнако.....
  • 13 СЗО

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    ъъъъъ ,те от Бугати направиха 500 бурканчета екологичен мед. Така че фирмата е еко....
  • 14 Ха ха

    4 0 Отговор
    Американци!Какво да коментираме, то всичко се вижда!Акъл с пари не се купува, макар, че те точно така "мислят"!
  • 15 На един милион

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мнооо ясно че са за бедните само":

    дрис ..льовци им се полагат поне 10 милиона обслужващ персонал ,на който ще му писне и ще ви ликвидира за нула време и от вас папер няма да остане.