Отидете към основна версия

2 490 14

Вижте как са се правили Porsche-тата през 80-те (ВИДЕО)

  • porsche-
  • 911-
  • фабрика-
  • германия

Кадри разкриват фабриката на германците

В днешни дни производителите на автомобили често показват кадри от поточните линии на своите заводи, но в миналото нещата не са били точно по този начин. Въпреки това, видео от 1986-та година ни разкрива какво се е случвало във фабриката на Porsche по това време, благодарение на посещение на американец в Германи.

Този видеоклип, публикуван в YouTube през 2022 г., е дело на потребителя tasturbo86, който е купил ново 911 Turbo и е избрал европейската опция за доставка. Това означава, че е трябвало да летят до Германия, за да видят автомобила си за първи път и да направят безплатна обиколка на съоръженията на Porsche.

Видеото е дълго близо 20 минути, показващи тежкия за персонала производствен процес - от изграждането на двигатели с шестцилиндров и V8 двигател до сглобяването на каросерията, тестовете и др. Това е завладяващ поглед към начина, по който Porsche сглобява своите автомобили, използвайки предимно хора, а не машини.

Този процес продължава и при поколението 993 на 911 в края на деветдесетте години. Макар че ръчно изработеният автомобил е добър търговски продукт за дилърите, високите разходи, свързани с този метод на производство, допринасят за лошите финансови моменти на компанията по това време. При преминаването към поколение 996 на 911 и автомобили като Boxster и Cayenne се използват повече машини, което намалява разходите.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини