Last news in Fakti

18 Декември, 2023 19:42 2 481 14

Вижте как са се правили Porsche-тата през 80-те (ВИДЕО)

  • porsche-
  • 911-
  • фабрика-
  • германия

Кадри разкриват фабриката на германците

В днешни дни производителите на автомобили често показват кадри от поточните линии на своите заводи, но в миналото нещата не са били точно по този начин. Въпреки това, видео от 1986-та година ни разкрива какво се е случвало във фабриката на Porsche по това време, благодарение на посещение на американец в Германи.

Този видеоклип, публикуван в YouTube през 2022 г., е дело на потребителя tasturbo86, който е купил ново 911 Turbo и е избрал европейската опция за доставка. Това означава, че е трябвало да летят до Германия, за да видят автомобила си за първи път и да направят безплатна обиколка на съоръженията на Porsche.

Видеото е дълго близо 20 минути, показващи тежкия за персонала производствен процес - от изграждането на двигатели с шестцилиндров и V8 двигател до сглобяването на каросерията, тестовете и др. Това е завладяващ поглед към начина, по който Porsche сглобява своите автомобили, използвайки предимно хора, а не машини.

Този процес продължава и при поколението 993 на 911 в края на деветдесетте години. Макар че ръчно изработеният автомобил е добър търговски продукт за дилърите, високите разходи, свързани с този метод на производство, допринасят за лошите финансови моменти на компанията по това време. При преминаването към поколение 996 на 911 и автомобили като Boxster и Cayenne се използват повече машини, което намалява разходите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала за статията

    17 6 Отговор
    Там е мястото на Германия в миналото!
  • 2 Бен тен

    15 1 Отговор
    Като гледам преди 40 години и виждам че както и сега и тогава всичко се е правело на ръка. Традиционна фирма с традиционни методи. Бутикова . За колекционери и ценители.
    Скоро ще остане в миналото .
  • 3 Мъжа на урсула

    25 2 Отговор
    Добрите стари времена - когато колите бяха коли и жените бяха жени
    А сега таблети с колела и жени с бради.
    Спрете Земята, искам да сляза

    Коментиран от #4, #10

  • 4 Мхм

    7 23 Отговор

    До коментар #3 от "Мъжа на урсула":

    Да наистина колите бяха коли зле управляеми лошо спиращи носещи настрани пушилници коиъо от 8 и 12 цилиндъра вадеха 300 коня колкото сегашно четири цилиндрово субару и набираха до 100 за 7 секунди и харчеха по 20л на сто.А какви жени наистина с мустаци и отдоле все окосмени

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Да да

    25 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мхм":

    Сегашните коли са страшни, но само на хартия и жените са така във фейсбук само.

    Коментиран от #6

  • 6 Смех

    5 11 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    Хаха сегашните коли дори и с двг набират за под 3 секунди вдигат по над 400км/ч спират отлично и са със страхотно сцепление за наполовина разход.Или ти какво помисли си че Кялибрата е кола ли
  • 7 Леля Гошо

    8 2 Отговор
    По онова време дамите бяха окосмени навсякъде.

    Коментиран от #8

  • 8 Чичо Дочка

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Леля Гошо":

    А мъжете и те бяха окосмени, пърдяха и се оригваха, миришеха на цигари, пот и бира.

    Коментиран от #11

  • 9 Ха ха

    5 5 Отговор
    Милите германски дърводелци!Не са мръднали от тогава, нито в дизайна , нито в уменията с рендето и теслата!
  • 10 Лайф Куоч

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мъжа на урсула":

    Тогава автомобилите се правеха от хора и ги управляваха пак хора - инжинери. Сега колите се правят от роботи, те пък се управляват от финансисти и счетоводители (последните две не ги смятам за човеци) ;-)
  • 11 А, сега мъжете

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чичо Дочка":

    се обезкосмяват и приличат на голи охльови,с женски жестове и се омъжват за мъже,а жените като кукли отдолу и се женят за жени.Бъркат си по дупките и са без грам сиво в кратуните.Е, има и изключения но са като Диоген с лампата или бели лястовици.
  • 12 Зле управляеми

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мхм":

    няма,има некадърници които не могат да шофират. Колата не е виновна,а зад кормилното устройство. Тогава двигателите се правеха да издържат по над 500 х.км, и купета от здрав метал,сега всичко е рециклаж,както и живота на хората а и самите хора вече станаха рециклаж.
  • 13 даа

    1 0 Отговор
    Най-хубавите години...поне за мен.
  • 14 ЗАПОРОЖЕЦ НА СТЕРОИДИ

    0 0 Отговор
    ВУЖТЕ КОЛКО ГЕРМАНЦИ СА МОГЛИ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ И НЯКОЛКО ХИЛ. БРОЙКИ ПРОИЗВЕДЕНИ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ А ТОООООЛКОВА ШУМ.БЕЛАРУС Е НАЙ ПРОДАВАНИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА ТАЙТОР И ПРЕВОЗНО СРЕДСТВИ. МИЛИОНИ МИЛИОНИ БРОЙКИ.И НАДЕЖДНИ НЕ КЪТ ПЪРШУЛНИКА