Отидете към основна версия

3 526 6

Първи поглед към новия Golf

  • vw-
  • golf-
  • golf 8.5-
  • golf 8

Компанията сподели кадър на комбито

В официален видеоклип, посветен на дейността на Volkswagen през годината, главният изпълнителен директор Томас Шефер отрази важните продуктови премиери, включително следващото поколение Tiguan и Passat, както и ID.7 и обновения ID.3. Към края на видеото Шефер обяви предстоящото пускане на фейслифта на Golf през 2024 г.

Представеният автомобил, изглежда е комбито на Golf. То се отличава с нови фарове, които вече видяхме при последните прототипи, като запазва характерната LED светлинна лента, която тук вече е разделена от светеща емблема на VW - дизайнерски елемент, подобен на този при фейслифта на Touareg по-рано тази година.

Въпреки предстоящото пускане на Golf Mk8.5 в началото на следващата година, Golf Mk8 вече е предвиден за пенсиониране. VW разкри плановете си за изцяло електрическия Mk9 през 2028 г. върху новата платформа SSP на Групата, което показва отказ от двигателите с вътрешно горене. Постепенното преминаване към изцяло електрическа гама в Европа до 2033 г. е в съответствие с тази траектория.

Макар че Mk8.5 може да не изстреля Golf обратно на върха на класациите за продажби, очакваните леки промени в дизайна и включването на голям сензорен екран съответстват на преобладаващите тенденции, наблюдавани при Tiguan, Passat и ID.7. GTI може да запази ръчната трансмисия, противно на по-ранните слухове, и може да получи увеличение на мощността. Освен това се очакват актуализации за върховия модел R, който се предлага като по-практично комби в избрани региони.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.

Свързани новини