Last news in Fakti

22 Декември, 2023 12:38 3 465 6

Първи поглед към новия Golf

  • vw-
  • golf-
  • golf 8.5-
  • golf 8

Компанията сподели кадър на комбито

Първи поглед към новия Golf - 1

В официален видеоклип, посветен на дейността на Volkswagen през годината, главният изпълнителен директор Томас Шефер отрази важните продуктови премиери, включително следващото поколение Tiguan и Passat, както и ID.7 и обновения ID.3. Към края на видеото Шефер обяви предстоящото пускане на фейслифта на Golf през 2024 г.

Представеният автомобил, изглежда е комбито на Golf. То се отличава с нови фарове, които вече видяхме при последните прототипи, като запазва характерната LED светлинна лента, която тук вече е разделена от светеща емблема на VW - дизайнерски елемент, подобен на този при фейслифта на Touareg по-рано тази година.

Въпреки предстоящото пускане на Golf Mk8.5 в началото на следващата година, Golf Mk8 вече е предвиден за пенсиониране. VW разкри плановете си за изцяло електрическия Mk9 през 2028 г. върху новата платформа SSP на Групата, което показва отказ от двигателите с вътрешно горене. Постепенното преминаване към изцяло електрическа гама в Европа до 2033 г. е в съответствие с тази траектория.

Макар че Mk8.5 може да не изстреля Golf обратно на върха на класациите за продажби, очакваните леки промени в дизайна и включването на голям сензорен екран съответстват на преобладаващите тенденции, наблюдавани при Tiguan, Passat и ID.7. GTI може да запази ръчната трансмисия, противно на по-ранните слухове, и може да получи увеличение на мощността. Освен това се очакват актуализации за върховия модел R, който се предлага като по-практично комби в избрани региони.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    11 1 Отговор
    Разноглед кореец😂
    Що погледнах 😅
  • 2 странно но

    5 1 Отговор
    има черти на хюндай ?
  • 3 Винкелград

    6 0 Отговор
    След 20 години - "нов внос" у Перник...
  • 4 Олеле

    3 2 Отговор
    Карам Голф 8, произведен тази година(2023)- служебен. Нищо лошо не мога да кажа. Предлагам на тия дето плюят и хейтят , да се качат да покарат и тогава да кажат боклук ли е , не е ли и как се сравнява с 20 годишните отпадъци под форма на автомобили , които ни се дават като пример за ултра качество и дълготрайност. Мъдрият народ е казал- новото си е ново и младото си е младо. Не можете да избягате от този закон на природата.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.