Отидете към основна версия

2 260 9

Все още няма купувачи за завода на Ford в Германия

  • завод-
  • фабрика-
  • ford-
  • focus

За момента преговорите не водят до нищо сигурно

Правителството на германската провинция Саарланд води разговори за намиране на нов инвеститор за завода на Ford в Саарлуис. Ford прекратява производството на Focus, единствения модел, произвеждан в завода, до 2025 г. Този ход е в унисон с преминаването на американския автомобилен производител към предлагане на европейския пазар изключително на електрически автомобили с батерии.

Понастоящем се водят преговори за бъдещето на завода с инвеститор от автомобилната индустрия, както съобщава президентът на Саарланд Анке Релингер пред информационната агенция dpa. Изразявайки увереност в намирането на решение за запазване на възможно най-много работни места, Релингер заяви, че се проучват алтернативни варианти за завода, в случай че не бъде осигурен инвеститор от автомобилната индустрия.

Ford предпочете завода си във Валенсия, Испания, вместо в Саарлуис, за производството на следващото поколение електрически автомобили с батерии (BEV) на нова платформа за електрически автомобили. Въпреки че по-рано бяха проведени разговори с потенциален автомобилен инвеститор, който да поеме завода в Саарлуис, тези преговори се провалиха през октомври.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.

Свързани новини