Отидете към основна версия

9 523 17

Toyota пуска електрически Land Cruiser с пробег от почти 1000 км

  • toyota-
  • land cruiser-
  • se

През 2026 г. може да бъде пусната версията SE, която ще е с пробег от 965 км

Toyota може да започне масово производство и продажби на новия електрически SUV Toyota Land Cruiser SE още през 2026 година. С едно зареждане на батерията този автомобил ще може да изминава 965 км.

Toyota планира да разшири гамата Land Cruiser, тъй като вече разглежда този популярен модел като отделна марка. В рамките на него японският автомобилен гигант иска скоро да пусне на пазара 2 нови електрически всъдехода.

Първият ще бъде малък SUV, предназначен предимно за млади купувачи, а вторият ще бъде голям и луксозен ел. всъдеход. Големият електрически SUV ще се казва Land Cruiser SE. Той ще бъде по-голям от серията J250 Land Cruiser (Prado), а също и по-премиум.

Land Cruiser SE ще получи всички модерни технологии от Toyota. Например иновативни призматични батерийни клетки с висока производителност. Такива батерии са по-евтини за производство от литиево-йонните и осигуряват два пъти по-голям пробег.

Именно поради тази причина се очаква новата Toyota Land Cruiser SE да може да изминава около 965 км с едно зареждане на батерията. Но електрическият Land Cruiser SE едва ли ще бъде офроуд ориентиран като J250 Land Cruiser Prado.

Въпреки това от Toyota заявяват, че този електрически SUV ще има доста добро представяне и извън пътя. Но кога ще бъде пуснат в продажба Toyota Land Cruiser SE? От Toyota все още не казват официално нищо по въпроса.

Но може да се предположи, че това ще се случи през 2026 година. Именно тогава се навършат точно 75 години от появата на първия Land Cruiser, така че в чест на такова събитие на пазара може да бъде пуснат Land Cruiser SE.

Що се отнася до малкия нов SUV от фамилията Land Cruiser, все още не можем да кажем кога ще бъде пуснат в продажба. Както и какъв ще е неговия дизайн. Можете да добиете лека предства ако погледнете концепцията Compact Cruiser EV от 2021 г.

Малкият всъдеход ще има същите размери като Toyota bZ4X. Той ще бъде изграден на платформата E-TNGA, която между другото е и основата на Toyota bZ4X. Може да получи и гореспоменатоте призматични батерийни клетки.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.

Свързани новини