Отидете към основна версия

3 992 6

Ford възобнови производството на Focus в Германия

  • ford-
  • foxus-
  • германия-
  • стачка

Ford възобнови производството в завода си в Саарлуис, Германия, след стачка на доставчиците, която временно спря работата. Стачката, водена от членове на профсъюза IG Metall, засегна няколко ключови доставчици, включително Magna Stanztechnik, Benteler, Tenneco, Rhenus LMS и Lear. Тези индустриални действия засегнаха доставката на важни компоненти като двигатели/части на трансмисията, оси, части на каросерията, кабелни системи и изпускателни системи, като нарушиха производството в завода на Ford, който произвежда Focus.

Стачката беше прекратена, след като в понеделник работниците гласуваха в полза на приемането на договорените социални колективни трудови договори, което позволи възобновяване на производството. Плановете на Ford за завода в Саарлуис обаче претърпяват значителни промени. Автомобилният производител обяви прекратяването на производството на Focus в завода през следващата година, което ще доведе до загубата на 3500 работни места. Това решение е в съответствие със стратегическата промяна на Ford към приоритизиране на производството и продажбата на електрически автомобили с батерии в Европа.

Междувременно работниците в близкия парк на доставчика поискаха обезщетения, подобни на тези, предложени на служителите на Ford. IG Metall посочи, че доставчиците са предложили "значително подобрени" обезщетения при напускане на работа, като подчерта текущите преговори и усилията за осигуряване на справедливо отношение към всички засегнати работници в преходния период.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.

Свързани новини