Last news in Fakti

22 Март, 2024 14:09 3 928 6

Ford възобнови производството на Focus в Германия

  • ford-
  • foxus-
  • германия-
  • стачка
Ford възобнови производството на Focus в Германия - 1

Ford възобнови производството в завода си в Саарлуис, Германия, след стачка на доставчиците, която временно спря работата. Стачката, водена от членове на профсъюза IG Metall, засегна няколко ключови доставчици, включително Magna Stanztechnik, Benteler, Tenneco, Rhenus LMS и Lear. Тези индустриални действия засегнаха доставката на важни компоненти като двигатели/части на трансмисията, оси, части на каросерията, кабелни системи и изпускателни системи, като нарушиха производството в завода на Ford, който произвежда Focus.

Стачката беше прекратена, след като в понеделник работниците гласуваха в полза на приемането на договорените социални колективни трудови договори, което позволи възобновяване на производството. Плановете на Ford за завода в Саарлуис обаче претърпяват значителни промени. Автомобилният производител обяви прекратяването на производството на Focus в завода през следващата година, което ще доведе до загубата на 3500 работни места. Това решение е в съответствие със стратегическата промяна на Ford към приоритизиране на производството и продажбата на електрически автомобили с батерии в Европа.

Междувременно работниците в близкия парк на доставчика поискаха обезщетения, подобни на тези, предложени на служителите на Ford. IG Metall посочи, че доставчиците са предложили "значително подобрени" обезщетения при напускане на работа, като подчерта текущите преговори и усилията за осигуряване на справедливо отношение към всички засегнати работници в преходния период.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слаб 2+

    14 1 Отговор
    Ъхъъъм по скоро на фокуси.И най-якия фокус е как един цял концерн се изпари от Дойчисттан към ЮЕсЕй.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пилот на Ферари

    8 13 Отговор

    До коментар #3 от "Това пък":

    Кажи бе богаташ ? Ти можеш ли да си го позволих тоя Форд ? А и били изсипал една чанта пари за него ?
    Бих го купил само ако ги ритам парите по пътя както си вървя .
    То в Щатите е непродаваем тоя Форд , ама в Европа балъци бол .

    Коментиран от #6

  • 5 Трай, Коньо!

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Това пък":

    Трай, че като гледам постепенно какъв развой взимат нещата, не е изключено в един момент и на теб да ти се наложи да хукнеш натам. Или на челядта ти.
  • 6 Цецо

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пилот на Ферари":

    В какъв смисъл? Този модел е малък за САЩ, защото там по традиция се карат по-големи коли, но пак Форд са най-продавани там. Колите са им хубави и компанията е финансово стабилна. Карал съм нов Фокус преди 3-4 години и беше супер хубав. Не знам какъв ти е проблема с главата.