Отидете към основна версия

2 115 9

Mercedes подготвя още един фейслифт на GLE?

  • mercedes-
  • gle-
  • amg

Фотошпиони засякоха тестови модели

Изглежда, че Mercedes продължава да усъвършенства GLE, като шпионски снимки на AutoExpress показват допълнителни актуализации на модела през тази година.

Предишният фейслифт през 2023 г. донесе редица подобрения, включително нови хибридни бензинови и дизелови двигатели, актуализирана plug-in хибридна технология, стандартно въздушно окачване и въвеждане на информационно-развлекателната система MBUX на Mercedes. Освен това имаше подобрения в интериора с нови варианти на тапицериите и някои промени в екстериора.

Последните шпионски снимки подсказват, че предстоящите промени ще се съсредоточат върху новия дизайн на предната броня и фаровете, особено ясно изразени в тази AMG версия с характерната решетка "Панамерика", алуминиевите джанти с диамантена шлифовка и боядисаните спирачни апарати. От шпионските снимки не се виждат значителни промени в задната част на автомобила.

От лансирането си през 2019 г. настоящото второ поколение на GLE се конкурира с модели като Lexus RX, Range Rover Sport, Alfa Romeo Stelvio, Maserati Levante, Audi Q7 и BMW X5. Докато много от съперниците му имат изцяло електрически варианти, GLE има свой собствен електрически аналог под формата на SUV EQE.

С тази последна актуализация Mercedes вероятно цели да удължи жизнения цикъл на GLE след 2025 г., когато е планирано пускането на нов изцяло електрически SUV на предстоящата платформа MB.EA. Въпреки че се очаква гамата от нива на оборудване и задвижвания да остане до голяма степен непроменена, може да има корекции в цените. Понастоящем гамата на GLE започва от 78 040 британски лири за GLE 300 d и достига до 143 790 британски лири за Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ Night Edition Premium Plus.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини