Отидете към основна версия

4 899 19

Гумите на този 35-годишен „джип“ струват над 50 хил. долара

  • гуми-
  • джанти-
  • lamborghini-
  • lm002

Причината – има само един комплект в света

Семейството на султана на Бруней влезе в заглавията на вестниците, като похарчи милиарди за екстравагантна колекция от автомобили, включваща над 7000 автомобила, много от които са ексклузивни модели, недостъпни за обикновения купувач. Сред тези съкровища е и една забележително уникална находка: преработен LM002, превърнат от пикап в комби, за който се смята, че е един от само трите произведени някога, с отличителното одобрение на Lamborghini.

Самият LM002 вече е рядко срещано бижу, като между 1986 и 1993 г. са произведени само около 300 бройки. Този конкретен вариант обаче, включващ преустройство на комби, добавя още един слой рядкост към очарованието му. Притежаван от елитния дилър Motikon в Швеция, този LM002 комби е подложен на щателен процес на преоборудване.

Първоначално автомобилът е собственост на султана на Бруней, който го кара пестеливо в продължение на около 1100 км, а по-късно попада в ръцете на бившия изпълнителен директор на BMW и Volkswagen Бернд Пишетсридер. След последвалите промени в собствеността, в крайна сметка той се озовава в Швеция, където служи като практично средство за транспорт на местна жена и нейните деца. Отличаващ се с голямо вътрешно пространство с три реда седалки той побира с лекота пътници и товари.

Въпреки това, тъй като е 35-годишен автомобил, LM002 се нуждае от основна поддръжка, особено от свежи гуми. Основателят и главен изпълнителен директор на Motikon, Филип Ларшон, в момента води преговори за набавяне на комплект за LM002, като се съобщава, че в света е наличен само един комплект, който има зашеметяващата цена от около 54 000 щатски долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.

Свързани новини