Отидете към основна версия

4 991 13

Дебют за CX-80 – най-голямата и най-луксозна Mazda в Европа

  • mazda-
  • cx-60-
  • cx-80

Моделът разполага с три реда седалки

След представянето на CX-60 в Европа и поставянето му на върха на гамата а марката, Mazda вече има нов флагман, който бе показан по-рано днес. Неговото име е CX-80 и ще има за цел да се бори в един клас, където доказани играчи от BMW, Mercedes и Audi доминират през последните години.

CX-80 се основава в голяма степен на технологиите и дизайна на CX-60. По-големият кросоувър е претърпял промени в размерите и пропорциите, за да побере трети ред седалки, увеличавайки цялостната си просторност. От визуална гледна точка CX-80 поразително прилича на своя по-малък брат отпред, характеризиращ се с внушителна радиаторна решетка, допълнена от изцяло LED фарове.

По отношение на размерите CX-80 превъзхожда CX-60, като е с 25 см по-дълъг, 24 мм по-висок и може да се похвали с 25 см по-дълго междуосие. В купето CX-80 разполага с два големи 12-инчови екрана за уредите и информационно-развлекателната система. При изправени всички седалки, Mazda CX-80 предлага, 258 литра зад третия ред седалки, разширяемо до 687 литра при сгънат трети ред, и 1 971 литра при заети само предни седалки.

При пускането си на пазара CX-80 ще се предлага с два варианта на задвижване: plug-in хибрид и шестцилиндров мек хибриден дизелов двигател. И двете конфигурации се отличават със задвижване на всички колела и 8-степенна автоматична трансмисия.

Plug-in хибридният вариант комбинира 2,5-литров четирицилиндров бензинов двигател с електрически мотор като осигурява обща мощност от 327 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Пробегът само на ток е 60 километра. Алтернативно, дизеловият вариант включва познатия 3,3-литров редови шестцилиндров двигател на Mazda, генериращ 254 к.с. и 550 Нм въртящ момент.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.

Свързани новини