Отидете към основна версия

1 908 15

Акционерите в Tesla одобриха заплатата на Мъск

  • tesla-
  • model 3-
  • мъск

Общият размер възлиза на 56 милиона долара

Акционерите на Tesla одобриха пакета за възнаграждение от 56 млрд. долара на главния изпълнителен директор Илон Мъск въпреки съпротивата на някои големи институции. Гласуването е сигнал за доверие в ръководството на Мъск, дори при спадащи продажби и понижаваща се цена на акциите.

Някои акционери подкрепиха пакета за заплащане, като се позоваха на това, че Мъск е изпълнил амбициозни цели. Други, включително Калифорнийската система за пенсиониране на държавните служители, твърдяха, че възнаграждението е прекомерно. Фирмите за проксита също призоваха акционерите да отхвърлят пакета.

Тези, които подкрепиха пакета за възнаграждение, изтъкнаха постигането на предизвикателни финансови и оперативни цели от страна на Мъск. Противниците се противопоставиха, като подчертаха размера на наградата и опасенията за раздвоения фокус на Мъск поради други начинания.

След решението на съда в Делауеър, с което пакетът за възнагражденията беше обявен за невалиден, Мъск обяви плана на Tesla да проведе гласуване от акционерите за преинкорпориране в Тексас. Това отразява неодобрението му към корпоративната среда в Делауеър. Много корпорации избират Делауеър поради благоприятните данъчни закони и установения правен прецедент.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини