Last news in Fakti

14 Юни, 2024 13:47 1 700 13

Акционерите в Tesla одобриха заплатата на Мъск

  • tesla-
  • model 3-
  • мъск

Общият размер възлиза на 56 милиона долара

Акционерите в Tesla одобриха заплатата на Мъск - 1

Акционерите на Tesla одобриха пакета за възнаграждение от 56 млрд. долара на главния изпълнителен директор Илон Мъск въпреки съпротивата на някои големи институции. Гласуването е сигнал за доверие в ръководството на Мъск, дори при спадащи продажби и понижаваща се цена на акциите.

Някои акционери подкрепиха пакета за заплащане, като се позоваха на това, че Мъск е изпълнил амбициозни цели. Други, включително Калифорнийската система за пенсиониране на държавните служители, твърдяха, че възнаграждението е прекомерно. Фирмите за проксита също призоваха акционерите да отхвърлят пакета.

Тези, които подкрепиха пакета за възнаграждение, изтъкнаха постигането на предизвикателни финансови и оперативни цели от страна на Мъск. Противниците се противопоставиха, като подчертаха размера на наградата и опасенията за раздвоения фокус на Мъск поради други начинания.

След решението на съда в Делауеър, с което пакетът за възнагражденията беше обявен за невалиден, Мъск обяви плана на Tesla да проведе гласуване от акционерите за преинкорпориране в Тексас. Това отразява неодобрението му към корпоративната среда в Делауеър. Много корпорации избират Делауеър поради благоприятните данъчни закони и установения правен прецедент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАй Ганьо

    11 3 Отговор
    56 милиона ли е или 56 милиарда???? Пише го и двете. Аз залгам на 560 билиона

    Коментиран от #2

  • 2 неграмотност

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАй Ганьо":

    Милиона, милиарда, за днешните ни "журналисти" е все едно.....Особено пък, ако е преведено от американска статия....
  • 3 БОКО ТИКВАТА

    12 2 Отговор
    56 милиона са няма нищо пара.
    Ние със Шиши що народна пара усвоихме бедна ви е фантазията на неродените ви деца.
  • 4 Маск победи

    10 0 Отговор
    Иде реч за милиарди обаче, не милиони
  • 5 Гоуем кукуруз

    5 1 Отговор
    Ше ги пъа у ду.....тез милиони! След още има-нема и толкоз и... неа му треат!
  • 6 Тоз

    3 3 Отговор
    Това изглежда ще е последната заплата. Но не се знае ако се подложи като доброволец да бъде чипиран, със собствените си чипове, дали пък няма гениалността му да се увеличи стократно и тогава да печели много повече.

    Коментиран от #8

  • 7 Сашо

    3 6 Отговор
    Карам такава като на снимката. Уникална кола. Кой каквото ще да ми разправя.
  • 8 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Тоз":

    Това не е заплата , умньо , а акции на Тесла на такава стойност !!! Което значи , че се случват две неща , първо вече има над 20 % от Тесла , което му дава пълна власт на решенията за фирмата и второ тези акции както вече няколко пъти се случва , само след 1-2 години най-вероятно ще са на стойност 3-4 пъти по 56 милиарда !!

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Митичен норвежецо,с този тренд надолу в продажбите има да почакаш да се вдигнат акциите на Тресла.От върха 400 $ за акция,в цените вървят надолу и в момента е 178 $.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Митичен лаико , през съвсем недалечната 2019 година тези акции бяха 21 (двадесет и един) долара !!! А през съвсем малко по-далечната 2013 г бяха 2 (два) долара !!!! И за едни някакви си десетина годинки , няма и една четвърт стаж за пенсия , хахахаха , от 2 долара на 178 !!!!! Само някакви си 89 (осемдесет и девет) ПЪТИ увеличение , средно 9 ПЪТИ годишно без малко !!!! Пък ти се успокоявай , че ВЧЕРА били "паднали" , хахахахахах !!! Дай боже такива падания на всеки , някога вложил и долар в акции !! Ама ти сигурно влагаш в "апартаменти" , нали , хахаха !! И даже не ги даваш под наем , щото ще ти ги изцапат , нали , хахахахах !! Ама айде да не обяснявам повече , че ще изпушиш от толкова информация накуп !!

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Акциите на Тресла още не са ударили дъното,има още да падат.Поздрави на Гретка, господин Тунберг!

    Коментиран от #12

  • 12 Заклет песимист

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Тези 400 долара бяха за два дни през 2021 година, миналата година цената беше 110 долара А сега е двойно повече. Но ти и след 10 години ще приказваш за 2021 година и ще продължаваш да твърдиш че чашата се изпразва, а не се пълни.
  • 13 Джокиро

    7 2 Отговор
    Тесла е на загуба , акционерите са много недоволни и затова му платиха "само" 56 милиарда.
    Най-голямото заплащане на CEO на фирма в историята на човечеството, му се дава за това защото води фирмата към фалит , според нашите антиелектрици и форумни специалисти , на които най великото постижение е да пишат хейт докато седят на тоалетната си чиния.