Отидете към основна версия

5 043 13

Audi показа новото TT

  • audi-
  • tt-
  • женева 2014

Британското сп. Autocar публикува рисунки на следващото поколение на спортното купе TT, за които твърди, че са официални скици от дизайнерския отдел на немската марка. Дебютът на автомобила ще се състои идния месец на салона в Женева.



Ако се съди по изображенията, третата генерация на TT ще получи нови фарове, стопове и радиаторна решетка. Предницата има доста стилистични сходства с концептуалния кросоувър Audi allroad shooting brake, показан на изложението в Детройт през януари. Купето обаче запазва характерния силует и линията на остъклението на предшествениците.



Неотдавна Audi разкри интериора на следващото TT. Арматурното табло няма да има традиционен приборен панел, а 12.3-инчов дисплей с течни кристали.



Новото TT ще бъде построено на модулното шаси MQB на Volkswagen, което лежи в основата на Golf VII, Audi A3 и Skoda Octavia. Както и досега, стандартните версии ще бъдат с предно задвижване, а двойно предаване ще се предлага срещу доплащане.



Гамата от двигатели ще включва четирицилиндрови 2.0-литрови турбомотори с мощност 180 и 220 к.с. Наточените модификации S и RS ще развиват мощност 280 и 385 коня съответно. Продажбите започват до края на годината, а основни съперници на модела си остават Mercedes-Benz SLK, BMW Z4 и Peugeot RCZ.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини