Отидете към основна версия

1 975 13

Tesla вече тества обновения Model Y

  • tesla-
  • model 3-
  • model y-
  • model s

Първа снимка на Juniper развълнува феновете на марката

Tesla и Илон Мъск опровергаха слуховете, че през 2024 г. ще бъде пуснат на пазара обновен Model Y, въпреки спекулациите, разпалени от неотдавнашното обновяване на Model 3. Мнозина очакваха, че "третирането на Хайленд", приложено към Model 3, който споделя много компоненти с Модел Y, ще бъде бързо. Разговорите за стартиране на производството в Китай още това лято, като европейските и американските заводи ще последват примера, само подхраниха огъня.

Tesla обаче категорично отрича. Самият Мъск излезе в социалните мрежи, за да заяви, че "тази година няма да има освежаване на Model Y", което кара някои да смятат, че пускането на пазара през януари 2025 г. е по-вероятно. Това убеждение се засили с изтичането на снимка, на която се вижда силно замаскиран Model Y в процес на тестване - потенциално първият ни поглед към обновения кросоувър.

Снимката, направена в близост до стадион "Роуз Боул" в Калифорния, разкрива Model Y, прикрит с почти непроницаема черна облицовка, подобно на ранните прототипи на освежения Model 3, забелязани през декември 2022 г. Важно е да се помни, че тези прототипи не отразяваха всички окончателни промени в дизайна, така че този замаскиран Model Y може да не предлага окончателни улики за плановете на Tesla.

Илон Мъск бързо реагира на изтеклата снимка, като призова хората да спрат да подхранват спекулациите. Той се опасява, че тези слухове могат да навредят на настоящите продажби на Model Y поради ефекта на Осбърн, при който клиентите отлагат покупките в очакване на нов модел. Предишният опит на Tesla потвърждава тази загриженост - от първото забелязване на прототип на Model 3 до пускането му в производство в Европа и Азия мина почти година.

Следвайки този график, пускането на обновения Модел Y през април 2025 г. изглежда вероятно, ако приемем, че Tesla използва развойната дейност, извършена по Model 3.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини