8 Юли, 2024 14:23 1 974 13

Tesla вече тества обновения Model Y

  • tesla-
  • model 3-
  • model y-
  • model s

Първа снимка на Juniper развълнува феновете на марката

Tesla вече тества обновения Model Y - 1

Tesla и Илон Мъск опровергаха слуховете, че през 2024 г. ще бъде пуснат на пазара обновен Model Y, въпреки спекулациите, разпалени от неотдавнашното обновяване на Model 3. Мнозина очакваха, че "третирането на Хайленд", приложено към Model 3, който споделя много компоненти с Модел Y, ще бъде бързо. Разговорите за стартиране на производството в Китай още това лято, като европейските и американските заводи ще последват примера, само подхраниха огъня.

Tesla обаче категорично отрича. Самият Мъск излезе в социалните мрежи, за да заяви, че "тази година няма да има освежаване на Model Y", което кара някои да смятат, че пускането на пазара през януари 2025 г. е по-вероятно. Това убеждение се засили с изтичането на снимка, на която се вижда силно замаскиран Model Y в процес на тестване - потенциално първият ни поглед към обновения кросоувър.

Снимката, направена в близост до стадион "Роуз Боул" в Калифорния, разкрива Model Y, прикрит с почти непроницаема черна облицовка, подобно на ранните прототипи на освежения Model 3, забелязани през декември 2022 г. Важно е да се помни, че тези прототипи не отразяваха всички окончателни промени в дизайна, така че този замаскиран Model Y може да не предлага окончателни улики за плановете на Tesla.

Илон Мъск бързо реагира на изтеклата снимка, като призова хората да спрат да подхранват спекулациите. Той се опасява, че тези слухове могат да навредят на настоящите продажби на Model Y поради ефекта на Осбърн, при който клиентите отлагат покупките в очакване на нов модел. Предишният опит на Tesla потвърждава тази загриженост - от първото забелязване на прототип на Model 3 до пускането му в производство в Европа и Азия мина почти година.

Следвайки този график, пускането на обновения Модел Y през април 2025 г. изглежда вероятно, ако приемем, че Tesla използва развойната дейност, извършена по Model 3.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ози Озбърн

    12 3 Отговор
    "Той се опасява, че тези слухове могат да навредят на настоящите продажби на Model Y поради ефекта на Осбърн, при който клиентите отлагат покупките в очакване на нов модел. "


    Точно това беше причината поради която още първото излизане на модел У беше бързо и изненадващо, за да не канибализира продажбите на модел 3. Същото ще се случи и с модел 2 и обновеният модел У. Сега доста клиенти отлагат покупката, за да изчакат обновеният модел, който ще изстреля продажбите нагоре.
  • 2 Фантаст

    4 9 Отговор
    Отлага и клиентите отлагат за да напредне глобалното затопляне. От април до зимата имаш време да покараш. Ако се върнат зимите от преди 50 години, забравяме за електричките тотално, по нашите ширини и дължини.

    Коментиран от #4

  • 3 Азззз

    4 12 Отговор
    Електричката е една измама
  • 4 Така е

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Фантаст":

    Ето този тук показва, че електромобилите стават само за кратки разстояния до около 4 000 км и топло време около минус 18 градуса и имат почти същия разход като през лятото по същия маршрут.

    Ти някога минавал ли си 4000 км от точка до точка при каквито и да е температури? Някога карал ли си дори 100 км при минус 18 градуса и кога?


    Клипът не е на някой аматьор а на добре известен инженер по ДВГ, който редовно плюе по електрическите автомобили и техните недостатъци.

    Коментиран от #9

  • 5 МЪСК

    10 1 Отговор
    Колата вече е факт в Гига Шанхай
    Кодово име: "Juniper"

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Митбъстър=идиот

    3 8 Отговор
    Ще купя една Тесла за Грета.
  • 8 Митгеястър

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "МЪСК":

    Няма балами!
  • 9 Митгеястър

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    Мога да ти дам линкове за извънземни, перпетуум мобилен и т.н.Това не означава, че те съществуват.

    Коментиран от #10

  • 10 Не съществуват извънземни

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Митгеястър":

    И електромобили не съществуват. Всичко е само картинки и нищо в реалността. Tesla е една пирамида и досега едно болтче не е произвела само събира парите на балъците И никога няма да произведе автомобил. Никой досега не е виждал Тесла на живо а само на клипове. Нали колега? Всеки който кажи нещо за Тесла си измисля защото такъв автомобил не съществува.
  • 11 Симо

    0 0 Отговор
    Те и Москвичите ги обновяваха така преди години. Нови фарове и нов дизайн на задната чистачка! И така вече десет години. След десет години ще пипнат и дръжките на вратите.

    Коментиран от #12

  • 12 В голяма грешка си

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Симо":

    Не знам Дали съществуват две тесли произведени с три месеца разлика през който и да е период, които да са напълно еднакви. Tesla е единствената марка, която променя производството на поточните линии всеки път, когато измислят нещо ново, а не чакат да дойде новата модел на година за да правят промени.


    Всички бяха шокирани, как за няколко седмици Тесла реши проблемът с течът от задният капак когато се отвори и вали дъжд, като проектираха и въведоха в производство нов панел. Нещо за което на останалите им трябва поне година.
  • 13 Хахохи

    0 0 Отговор
    За парите си Тесла 3/У ти дава най-много. Най-голям багажник в класа си, място, 5 човека сядат спокойно, не деца. Ускорява за близо 80 000лв. за 5сек. до 100, макс скорост над 230км, нисък разход в града 14кв/100, и по магистрала до 140км/ч под 20кв., остава само да си я купи човек нова от Гермния или Австрия. Аз чакам представителство в България и тогава ще се включа. Друго решение е 2-ръка на малко по-ниска цена от офиц. представителство на Тесла. Все пак да не забравяме за 2023 в света и европа Тесла У е най-продавана.