Отидете към основна версия

1 229 4

Porsche "убива" бензиновите Cayman и Boxster и извън Европа

  • porsche-
  • boxster-
  • cayman-
  • 718-
  • macan

Тяхната съдба ще последва и Macan

Тази година регулациите на ЕС нанесоха ранен удар, принуждавайки Porsche да изтегли от европейските шоуруми бензиновите модели 718 Boxster и Cayman, както и SUV модела Macan. Сега, няколко месеца по-късно, шефът на производството на Porsche, Албрехт Реймолд, потвърди глобалното пенсиониране на Boxster и Cayman през средата на 2025 г. Реймолд, уверява, че техните заместници на ток ще бъдат още по-добри, обещавайки "истинско автомобилно забавление". Шпионските снимки показват, че електрическата революция може да започне с версия с падащ покрив, която да добави нотка на радост на открито към уравнението за нулеви емисии.

Macan също не е избягал от електрическата чистота. Старата версия с бензинов двигател ще бъде откарана в автомобилния старчески дом, за да освободи място за електрическия си наследник, който вече беше представен. Макар че за момента Macan продължава да се движи с двигател с вътрешно горене извън Европа, намаляването на наличностите на резервни части ограничава продължителността на живота му. От Porsche твърдят, че ще бъдат "напълно ангажирани" с електрическия Macan през средата на 2026 г.

Предстоящото напускане на тези емблематични модели е сигнал за нова ера за марката, насочена към електрическото бъдеще. Все пак очакваме да видим и друг развой на бъдещето в което двигателите с вътрешно горене ще продължат да живеят.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.

Свързани новини