8 Юли, 2024 15:59 1 228 4

Porsche "убива" бензиновите Cayman и Boxster и извън Европа

  • porsche-
  • boxster-
  • cayman-
  • 718-
  • macan

Тяхната съдба ще последва и Macan

Porsche "убива" бензиновите Cayman и Boxster и извън Европа - 1

Тази година регулациите на ЕС нанесоха ранен удар, принуждавайки Porsche да изтегли от европейските шоуруми бензиновите модели 718 Boxster и Cayman, както и SUV модела Macan. Сега, няколко месеца по-късно, шефът на производството на Porsche, Албрехт Реймолд, потвърди глобалното пенсиониране на Boxster и Cayman през средата на 2025 г. Реймолд, уверява, че техните заместници на ток ще бъдат още по-добри, обещавайки "истинско автомобилно забавление". Шпионските снимки показват, че електрическата революция може да започне с версия с падащ покрив, която да добави нотка на радост на открито към уравнението за нулеви емисии.

Porsche "убива" бензиновите Cayman и Boxster и извън Европа

Macan също не е избягал от електрическата чистота. Старата версия с бензинов двигател ще бъде откарана в автомобилния старчески дом, за да освободи място за електрическия си наследник, който вече беше представен. Макар че за момента Macan продължава да се движи с двигател с вътрешно горене извън Европа, намаляването на наличностите на резервни части ограничава продължителността на живота му. От Porsche твърдят, че ще бъдат "напълно ангажирани" с електрическия Macan през средата на 2026 г.

Предстоящото напускане на тези емблематични модели е сигнал за нова ера за марката, насочена към електрическото бъдеще. Все пак очакваме да видим и друг развой на бъдещето в което двигателите с вътрешно горене ще продължат да живеят.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бензин

    3 8 Отговор
    само в хибрид
  • 2 Yбиий КрЪвЪр СпЪси Жив0т

    11 2 Отговор
    И тия са решили да се самоубиват. Китай трябва да черпи.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Yбиий КрЪвЪр СпЪси Жив0т":

    сипи си една ракия и си лягай
  • 4 Ото Фон Дизел

    0 0 Отговор
    Малко се избързва с "иновациите", Естествено някои пак ще напълнят джобетата