Отидете към основна версия

3 507 7

Tesla започва производството на кросоувър наесен

  • tesla-
  • model x

Калифорнийският производител на електромобили Tesla Motors обяви, че започва да приема поръчки за новия Model X. Производството на кросоувъра стартира през есента, а първите бройки ще бъдат доставени на клиентите през пролетта на 2015-а.



Серийният Model X ще запази необичайните задни врати на прототипа, които от компанията наричат "крила на сокол". За разлика от класическите "крила на чайка" те могат да се отварят и затварят в ограничено пространство благодарение на сгъваемата си конструкция.



Според дизайнерите на Tesla оригиналните врати ще облекчат чувствително достъпа до салона, а на пътниците практически няма да се налага да се навеждат. Неотдавна шефът на компанията Илон Мъск обяви, че именно "крилата на сокол" са основна причина за забавянето на серийното производство на Model X.



Първият кросоувър на Tesla ще разполага с по един електромотор за всяка от осите и трети ред седалки. Автомобилът ще се оборудва с акумулатори с капацитет 60 или 85 кВтч, които ще позволяват автономен пробег от 368 или 480 км.



Прогнозните цени на Model X започват от $50-60 хил. Електрическият кросоувър ще се произвежда в завода на Tesla в гр. Фримонт в залива на Сан Франциско, Калифорния.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини