Last news in Fakti

19 Юни, 2014 11:46 3 505 7

Tesla започва производството на кросоувър наесен

  • tesla-
  • model x

Калифорнийският производител на електромобили Tesla Motors обяви, че започва да приема поръчки за новия Model X. Производството на кросоувъра стартира през есента, а първите бройки ще бъдат доставени на клиентите през пролетта на 2015-а.



Серийният Model X ще запази необичайните задни врати на прототипа, които от компанията наричат "крила на сокол". За разлика от класическите "крила на чайка" те могат да се отварят и затварят в ограничено пространство благодарение на сгъваемата си конструкция.



Според дизайнерите на Tesla оригиналните врати ще облекчат чувствително достъпа до салона, а на пътниците практически няма да се налага да се навеждат. Неотдавна шефът на компанията Илон Мъск обяви, че именно "крилата на сокол" са основна причина за забавянето на серийното производство на Model X.



Първият кросоувър на Tesla ще разполага с по един електромотор за всяка от осите и трети ред седалки. Автомобилът ще се оборудва с акумулатори с капацитет 60 или 85 кВтч, които ще позволяват автономен пробег от 368 или 480 км.



Прогнозните цени на Model X започват от $50-60 хил. Електрическият кросоувър ще се произвежда в завода на Tesla в гр. Фримонт в залива на Сан Франциско, Калифорния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    9 3 Отговор
    добре зву4и и цената му е далеч от малоумията на бмв и другите псевдо хибриди и ел коли

    Коментиран от #4

  • 2 Иван Господинов

    3 2 Отговор
    Тия врати само във високи паркинги ще могат да се отварят. Примерно по моловете биха се ударили във противопожарната система. А в тясна гаражна клетка вече съвсем става невъзможно. Ако бяха плъзгащи се щеше да е доста по удобно . Понякога когато иновацията се прави за самата иновация не се получават нещата. Ако оставим настрана вратите всичко друго е ОК а цената е наистина добра
  • 3 Нема Бира

    1 0 Отговор
    Грешна Ви е информацията. Това няма да се появи преди 2017г.!..
  • 4 Кобрата

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Stone Kold":

    Да, но автомобили като Mercedes и BMW са само за ценители и за хора с пари, а не за такива, които искат да се предвижат от точка А до точка В.
    Така, че не ги сравнявай с Tesla
    Пък и друго си е бензиновото V8...докато има нефт, хибрид няма да карам, друго си е да ти замирише на бензин или на дизел

    Коментиран от #6

  • 5 Киро Стоев

    2 2 Отговор
    Красота от америка. Браво
  • 6 S Doichinov

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

    Ценители !!!!Тук се карат предимно за показност а повечето от тях си взимат преводачи за да им четат менюто,че много умни нашите ценители .За другото съм съгласен-докато има нефт на ток няма да се движа.
    И малко по темата:хубава е колата но вярно много високо се вдигат вратите,те хамериканците всичко го правят с големия метър.Цената изненадва и става по достъпна тази техника.Като се сетя,че Пежо и Ситроен продават едни електромобили за по 60К лв.а не приличат на нищо това си е оферта.
  • 7 Рико

    2 1 Отговор
    Пише, че цените започват от 50-60 хиляди долара. Тези цени са обикновено за ръчни скорости, бяла боя, обикновени светлини, текстилен салон, без навигация, без механизми за плавно затваряне на вратити, без устройство за масажиране, еднозонов климатик и ....... Като прибавим транспорта и митата, печалбата на дилърите цената ще си дойде поне 120 000 - 150 000долара. Това за сега не е колата на народа. Иначе е красива и екологична, но е американска и съм резервиран за качеството. Когато германците почнат да ги правят, то тогава ще си купя!