Отидете към основна версия

1 499 0

Вода София-oбръщане на течението

  • иец-
  • изложение-
  • вода

Най-голямото бизнес изложение във водния браншу нас ще се проведе през март

Цената на водата. Тези думи винаги успяват да привлекат общественото внимание към управлението на водните ресурси.  Смесица между политика и фирмени разходи, цената на водата винаги е карала бизнеса и гражданите да гледат сметките си с недоверие.

В България проблемите с водата продължават да бъдат актуална тема, заради непрекъснатите загуби във водния сектор. Ясно е, че подобно състояние не може да бъде преодоляно с работа на парче. Необходими са инициативи, които да привлекат повече средства към сектора - независимо дали от оперативните програми, от бюджета или от частен капитал и опит.

Една такава инициатива е международното изложение Вода Софияв Интер Експо Център. За девета поредна година от 11 до 13  март специалисти в сектора ще обединят усилия в стремежа си да привлекат вниманието на държавните институции и бизнеса върху управлението на водните ресурси в страната.

За устойчиво управление

Вода София е единствено бизнес изложение във водния бранш в страната и най-голямото в Югоизточна Европа.  През годините изложението се утвърди като форум за демонстрация на постиженията и обмен на опит между български и чуждестранни фирми, като в изминалото му издание взеха участие 54 фирми, представящи продукти и технологии на над 100 международни компании. Оновната цел на събитието е да ускори внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси.

Сред акцентите по време на изданието си през 2015 г. Вода София ще представи устойчивото управление на рисковете от наводнения и други природни бедствия, както и приложението на съвременните информационни и комуникационни технологии за рационалното управление на водните ресурси на страната.

В последния ден от изложението – на 13 март,ще се проведат и двустранни бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер между български и чуждестранни фирми. Те се организират със съдействието на Enterprise Europe Network, най-голямата информационна мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и средния бизнес.

Същевременно Българскатаасоциация по водите (БАВ) ще проведе на 12 март и седмата си конференция  БУЛАКВА.

Форумът стартира и кампания насочена най-вече към българските компании - за отстъпка от 20% за фирмите, заявили своето участие до 20 декември.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини