2 Декември, 2014 09:37 1 484 0

Вода София-oбръщане на течението

  • иец-
  • изложение-
  • вода

Най-голямото бизнес изложение във водния браншу нас ще се проведе през март

Вода София-oбръщане на течението - 1

Цената на водата. Тези думи винаги успяват да привлекат общественото внимание към управлението на водните ресурси.  Смесица между политика и фирмени разходи, цената на водата винаги е карала бизнеса и гражданите да гледат сметките си с недоверие.

В България проблемите с водата продължават да бъдат актуална тема, заради непрекъснатите загуби във водния сектор. Ясно е, че подобно състояние не може да бъде преодоляно с работа на парче. Необходими са инициативи, които да привлекат повече средства към сектора - независимо дали от оперативните програми, от бюджета или от частен капитал и опит.

Една такава инициатива е международното изложение Вода Софияв Интер Експо Център. За девета поредна година от 11 до 13  март специалисти в сектора ще обединят усилия в стремежа си да привлекат вниманието на държавните институции и бизнеса върху управлението на водните ресурси в страната.

За устойчиво управление

Вода София е единствено бизнес изложение във водния бранш в страната и най-голямото в Югоизточна Европа.  През годините изложението се утвърди като форум за демонстрация на постиженията и обмен на опит между български и чуждестранни фирми, като в изминалото му издание взеха участие 54 фирми, представящи продукти и технологии на над 100 международни компании. Оновната цел на събитието е да ускори внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси.

Сред акцентите по време на изданието си през 2015 г. Вода София ще представи устойчивото управление на рисковете от наводнения и други природни бедствия, както и приложението на съвременните информационни и комуникационни технологии за рационалното управление на водните ресурси на страната.

В последния ден от изложението – на 13 март,ще се проведат и двустранни бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер между български и чуждестранни фирми. Те се организират със съдействието на Enterprise Europe Network, най-голямата информационна мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и средния бизнес.

Същевременно Българскатаасоциация по водите (БАВ) ще проведе на 12 март и седмата си конференция  БУЛАКВА.

Форумът стартира и кампания насочена най-вече към българските компании - за отстъпка от 20% за фирмите, заявили своето участие до 20 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА