Отидете към основна версия

3 262 11

Руски милиардер плати 1 млрд. USD дълг

  • милиардер-
  • дълг-
  • банка-
  • векселберг
Снимка: Shutterstock

Собственикът на компанията „Ренова” – Виктор Векселберг, изплати заем в размер на 1 млрд. USD на няколко западни банки, включително JPMorgan, Credit Suisse и UBS. Векселберг е включен в най-новия списък на САЩ със санкции срещу руски бизнесмени и компании.

„Проблемът с изплащането на кредитите най-накрая е решен. Банките си получиха парите”, заяви представител на една от тях, като добавя, че част от детайлите продължават, както и досега, да са подложени на дискусия.

В началото на април тази година САЩ допълниха санкционния списък срещу Русия с още няколко руски предприемачи и техните компании. Сред тях е Олег Дерипаска и подопечните му „Базови елементи”, „Руские машини”, „Русал” и още няколко и Виктор Векселберг с неговия холдинг „Ренова”, както и Игор Ротенберг с холдинга NPV Engineering.

Попадането на тези лица и техните компании в рестриктивния списък автоматично забранява на американски бизнесмени и техните компании да осъществяват дейност с въпросните руски лица. Изключение са структурите на Дерипаска. Разрешени са сделки с „Русал” до 23 октомври, а до 6 юни е удължен срокът, в който американските инвеститори трябва да разтрогнат договорите си с другите компании, включени в последната актуализация на забранителния списък.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини