Отидете към основна версия

3 150 8

Втори кораб полага тръби в германския участък на Северен поток 2

  • северен поток 2-
  • сергей сердюков-
  • тръбопровод

Тръбопроводът трябва да минава под Балтийско море от руското крайбрежие до брега на Германия

Втори тръбополагащ кораб започна работа в германският участък на „Северен поток-2“, предаде TACC, цитиран от Фокус.

Корабът „Audacia” започна работа в крайната точка на 30-километровия изкоп за две газопроводни тръби в териториалните води на Германия.Той ще трябва да инсталира участък с дължина 38 километра в дълбоката част на газопровода.След като постави първата тръба, „Audacia“ ще се върне в началната точка и ще започне да полага втората линия "- се казва в изявление на компанията изпълнител.

Всички работи по тръбопровода "Северен поток - 2" в териториалните води на Германия ще бъдат завършени съгласно графика преди края на тази година. По-рано техническият директор на оператора на проекта "Северен поток 2" Сергей Сердюков съобщи, че изграждането на "Северен поток 2" във водите на Руската федерация ще започне около декември.

Пускането в експлоатация на "Северен поток" 2 е насрочено за края на 2019 г. Тръбопроводът трябва да минава под Балтийско море от руското крайбрежие до брега на Германия. Капацитетът на всяка от двете тръби е 27,5 милиарда кубически метра годишно.

Новият газопровод ще удвои капацитета на досега функциониращия Северен поток, чийто маршрут се повтаря в по-голямата част на трасето. Тя ще заобиколи транзитните държави - Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни и ще премине през изключителните икономически зони и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Все още се изчаква разрешение от Дания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини