Last news in Fakti

7 Октомври, 2018 13:40 3 149 8

Втори кораб полага тръби в германския участък на Северен поток 2

  • северен поток 2-
  • сергей сердюков-
  • тръбопровод

Тръбопроводът трябва да минава под Балтийско море от руското крайбрежие до брега на Германия

Втори тръбополагащ кораб започна работа в германският участък на „Северен поток-2“, предаде TACC, цитиран от Фокус.

Корабът „Audacia” започна работа в крайната точка на 30-километровия изкоп за две газопроводни тръби в териториалните води на Германия.Той ще трябва да инсталира участък с дължина 38 километра в дълбоката част на газопровода.След като постави първата тръба, „Audacia“ ще се върне в началната точка и ще започне да полага втората линия "- се казва в изявление на компанията изпълнител.

Всички работи по тръбопровода "Северен поток - 2" в териториалните води на Германия ще бъдат завършени съгласно графика преди края на тази година. По-рано техническият директор на оператора на проекта "Северен поток 2" Сергей Сердюков съобщи, че изграждането на "Северен поток 2" във водите на Руската федерация ще започне около декември.

Пускането в експлоатация на "Северен поток" 2 е насрочено за края на 2019 г. Тръбопроводът трябва да минава под Балтийско море от руското крайбрежие до брега на Германия. Капацитетът на всяка от двете тръби е 27,5 милиарда кубически метра годишно.

Новият газопровод ще удвои капацитета на досега функциониращия Северен поток, чийто маршрут се повтаря в по-голямата част на трасето. Тя ще заобиколи транзитните държави - Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни и ще премине през изключителните икономически зони и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Все още се изчаква разрешение от Дания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжно соросче

    32 1 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    4 31 Отговор

    До коментар #1 от "тъжно соросче":

    Тва нова опорка ли е? Германия, по-малкия брат на пРосия! Едните пруси, другите простаци :D. Кога кочинката ще изнася прасета?

    Коментиран от #3

  • 3 ГосТ

    24 4 Отговор

    До коментар #2 от "Да да":

    Франките (Германия и Франция) и Русия са Европа. Италия не може да стане РИМ,но виж възраждането на Франкската империя на Европа е факт. Заедно с Русия биха могли да променят световния ред. В по-добра посока разбира се ;). Просто защото са цивилизовани,а не вчерашни първенюта.
  • 4 Боко, Боко,

    12 0 Отговор
    защо не предупреди баба Меркел, че е много лошо да получаваш транзитни такси и да имаш директни доставки.
  • 5 Мелания

    16 2 Отговор
    Русия ще изнася много газ за Европа включително и за България колкото и да дразни това президента с неуравновесена психика Тръмп.
    Никой в Европа няма да му купува втечнения и негоден газ.
    Освен може би циганската държава Украйна.

    Коментиран от #6

  • 6 Усрайна

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мелания":

    няма пари. За да купувава газ той ще им се дава във вид на заем. Усраинците вече нямат и газопроводи - вече ФАЩ ги контролират и по тази причина ЕС строи СП 2 за да се спаси от усраино-американско изнудване. По същата причина Тръмп беснее.
  • 7 само

    1 0 Отговор
    чакат да се завърши 2 тръба на ТП и кораба да отиде да строи СП2 !
  • 8 Реалист

    0 2 Отговор
    Някой от коментиращите с възторг путлерасти забеляза ли "дребната" подробност че все още Дания не е разрешила тръбата да минава? Да не стане че ще има НАЧАЛО И КРАЙ НО НЕ И СРЕДНА ЧАСТ ТРЪБАТА?