Може ли едно щраусово яйце, което се равнява на 30 яйца от кокошка, да ни излезе по-евтино? Щраусите снасят по едно яйце на седмица и затова записвания за Великден има още от сега, разказва пред Нова телевизия собственичката на крайпътна ферма за щрауси край Благоевград Елза Савова. Тя обясни още, че вкусът на щраусовото яйце е различен от този на кокошето. Освен това то е и по-полезно, защото не съдържа холестерол.
Пътят до трапезата обаче е сложен, защото вероятността щраусът да те нападне е голяма. А за да се пробие яйцето, е нужна бургия.
Цената му е около 50 лева. Заради постоянното поскъпване и на традиционните яйца, обаче Елза се надява на повече клиенти.
„От едно такова яйце може да се направят 40 крем-карамела, шест омлета, кекс... и всичко става по-вкусно", уверява собственичката на фермата.
По-изобретателните хора пък могат да използват черупката като сувенир. Тя е бяла и лесно може да се изрисува.