Last news in Fakti

7 Март, 2012 15:57 1 146 7

Търговците не свалят цените на яйцата

  • мирослав найденов-
  • яйца-
  • търговци
Търговците не свалят цените на яйцата - 1
Снимка: БГНЕС

Голяма част от веригите са получили обаждане от техните доставчици, производители на яйца, че ще задържат цените. Няма обаждания, че ги намалят. Ще ги потърся, защото обещаха не само да ги задържат, а да ги намалят, заяви на пресконференция министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след среща с представители на търговските вериги в страната, на която беше обсъдена цената на яйцата.

„Вчера имах разговор с голяма част от производителите на яйца, които се опитаха да ме убедят, че надценките на яйцата в търговските вериги са около 10-12 ст., оказа се, че е 10%, което означава между 2 и 4 ст. Надявам се, че са коректни в тази информация. Не знам защо производителите смятат, че надценката е 10 ст.”, каза министър Найденов.

„За да пресечем опит за нерегламентирана търговия с яйца от нашите западни съседи, има денонощно организирано дежурство на БАБХ. Ще се засили контролът по отношение на уличната търговия, за да не се прави опит да се предлагат яйца на по-ниски цени”, категоричен е министърът.

„Ще имам още една среща с производителите на яйца, за да видя дали ще спазят обещанието, и дали тук няма опит за задържане на определени количества яйца, за да се предизвика дефицит, който да доведе до поскъпване, защото те са в началото на веригата”, заяви Мирослав Найденов.

Имам уговорен разговор с полския министър на земеделието и ще видим каква възможност има - Полша да увеличи доставката на яйца, тъй като те са най-големият производители в ЕС, посочи министърът. Ще видим дали няма задържане и от нашите производители, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Георгиев

    1 0 Отговор
    яйца от 50 стотинки
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Хора осъзнайте се,в Лондон 30 яйца струват 2.70 паунда-при минимално заплащане на час работа 6.40.В щатите 60 бройки от същия продукт се търгува за 4.60$ при минимално заплащане 8 долара на час.Цената на яйцата не трябва да е над 25 стотинки ако ли ще с детегледачки да ги гледат тези кокошки,има сериозна спекула нека се отворят външните пазари за назидание на спекулантите.

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    @2 v ispania cenata na iaicata e 99 centa za 12 broiki.
  • 4 алооо

    0 0 Отговор
    министърчето -остави хората да си продават яйцата и зад ъглите ако искат а пък ние ще решим откъде ще си купим-защото ти създаваш условия и за монопол и за черен пазар.а това е от некомпетентност.когато дойдохте на власт трябваше да разбиете монополите -вие не го направихте и сега те ще ви свалят от власт.като вдигнат още едно две пера и ще се видим на улицата
  • 5 от алоо

    0 0 Отговор
    хора кооперирайте се и ходете в сърбия на пазар-адски евтино ей го къде е и най важното натурално.продуктите на братята са уникални.и лекарства си купете и хляб и ..а месото просто нямам думи..абе не си купувайте нищо от тука да ги занулиме тия монополисти
  • 6 търговец

    0 0 Отговор
    На мен като търговец ми е все едно дали ще търгувам с полски,или с български яйца.Цяла европа яде полски яйца,защото са "по-прости",а ние понеже сме големи хитреци,ще купуваме бг яйца по 0,50лв.БГ производителя ми иска да кажем 0,30 за брой.В полша същото яйце е 0,20.Е аз луд ли съм,че да му дам 0,30.Товаря си 2 тира в Полша,и ги продавам по 0,25 в бг,а производителя да си дърпа сопола.Обаче се появява г-н Найденов,който е чул пак някакви гласове от космоса,и на границата ми задържат яйцата,защото и те незнаят какви документи да ми искат.Е кой нормален търговец ще си помисли да вкарва яйца,като те му е...ват м....та.Колкото пъти той реши да се меси в уж свободния пазар,толкова пъти нищо добро не чака БГ потребителя.
  • 7 Фокусника

    0 0 Отговор
    "За да пресечем опит за нерегламентирана търговия с яйца от нашите западни съседи, има денонощно организирано дежурство на БАБХ. Ще се засили контролът по отношение на уличната търговия, за да не се прави опит да се предлагат яйца на по-ниски цени”, категоричен е министърът." Маалеййй, и това го казва български министър??????? Найденов, ако вярно това си го казал, в нормална държава нямаше вече да си министър!!!! Какво гледа Бойко, А???? Та значи..., откъде накъде ще си купуваме по-евтини яйца?????? Няма такъв филм!!! Яйцето - минимум 50 стотинки!!!!