Last news in Fakti

9 Март, 2012 18:41 3 942 3

Щраусовите яйца излизат по-евтино

  • яйца-
  • щраус

Може ли едно щраусово яйце, което се равнява на 30 яйца от кокошка, да ни излезе по-евтино? Щраусите снасят по едно яйце на седмица и затова записвания за Великден има още от сега, разказва пред Нова телевизия собственичката на крайпътна ферма за щрауси край Благоевград Елза Савова. Тя обясни още, че вкусът на щраусовото яйце е различен от този на кокошето. Освен това то е и по-полезно, защото не съдържа холестерол.

Пътят до трапезата обаче е сложен, защото вероятността щраусът да те нападне е голяма. А за да се пробие яйцето, е нужна бургия.

Цената му е около 50 лева. Заради постоянното поскъпване и на традиционните яйца, обаче Елза се надява на повече клиенти.

„От едно такова яйце може да се направят 40 крем-карамела, шест омлета, кекс... и всичко става по-вкусно", уверява собственичката на фермата.

По-изобретателните хора пък могат да използват черупката като сувенир. Тя е бяла и лесно може да се изрисува.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    3 0 Отговор
    Щраусовите яйца излизат по-евтино ?
    Eдно щраусово яйце, се равнява на 30 яйца.
    Цената му е около 50 лева.

    Хайде сега смятайте, дали е по-евтино.
  • 2 Янчо Добрев

    0 0 Отговор
  • 3 The Bear

    0 0 Отговор
    Тъпа статия...