Отидете към основна версия

2 270 4

85 фирми получават безвъзмездна финансова помощ

  • фирми-
  • безвъзмездна помощ-
  • конкурентоспособност

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще присъстват днес на официалното връчване на договорите на 85 фирми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Технологична модернизация в малки и средни предприятия" по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013. 

Събитието ще се състои в столичния хотел Шератон.

Предоставянето на безвъзмездна финансова помощ е във връзка с решението на Управляващия орган на Оперативна програма „Конкурентоспособност“ от месец  август да увеличи с 85 241 633,64 лв. бюджета по процедурата. Това позволи да бъдат поканени за сключване на договори още 121 кандидати от резервния списък, покрили минималните критерии за техническа и финансова оценка, съобщават от правителствената информационна служба.

До момента по процедура „Технологична модернизация на малки и средни предприятия” са сключени договори за безвъзмездна финансова помощ с 196 бенефициенти с обща стойност на безвъзмездната финансова помощ над 137 млн. лева.

Основната цел на процедурата е да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия от различни сектори чрез насърчаване на инвестиции в съвременни технологии и оборудване и предоставяне на достъп до професионални съвети и консултации, свързани с новите технологии, процеси, продукти и услуги.
Реализирането на проектите ще доведе до увеличаване на производителността, намаляване на производствените разходи, разкриване на нови работни места и разширяване на пазарните позиции на фирмите. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини