Last news in Fakti

30 Октомври, 2012 06:24 2 263 4

85 фирми получават безвъзмездна финансова помощ

  • фирми-
  • безвъзмездна помощ-
  • конкурентоспособност

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще присъстват днес на официалното връчване на договорите на 85 фирми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Технологична модернизация в малки и средни предприятия" по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013. 

Събитието ще се състои в столичния хотел Шератон.

Предоставянето на безвъзмездна финансова помощ е във връзка с решението на Управляващия орган на Оперативна програма „Конкурентоспособност“ от месец  август да увеличи с 85 241 633,64 лв. бюджета по процедурата. Това позволи да бъдат поканени за сключване на договори още 121 кандидати от резервния списък, покрили минималните критерии за техническа и финансова оценка, съобщават от правителствената информационна служба.

До момента по процедура „Технологична модернизация на малки и средни предприятия” са сключени договори за безвъзмездна финансова помощ с 196 бенефициенти с обща стойност на безвъзмездната финансова помощ над 137 млн. лева.

Основната цел на процедурата е да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия от различни сектори чрез насърчаване на инвестиции в съвременни технологии и оборудване и предоставяне на достъп до професионални съвети и консултации, свързани с новите технологии, процеси, продукти и услуги.
Реализирането на проектите ще доведе до увеличаване на производителността, намаляване на производствените разходи, разкриване на нови работни места и разширяване на пазарните позиции на фирмите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 непознат

    1 0 Отговор
    Хайде сега да познаем кои са тези фирми и на кого са????

    Коментиран от #4

  • 2 гост

    1 0 Отговор
    АММММ,НЕ СЕ СЕШТАМ НО НЕ СА ПРИБЛИЖЕНИ ДО герб .......БЕЗПРИСТРАСТНО СА ИЗБРАНИ:))...ПО ГЕРБЕРСКИ
  • 3 Батко

    0 0 Отговор
    Да, ама НЕ.
  • 4 само наште

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "непознат":

    трябва да се помага с квото можем и само на наште-избори идат избориииии