Отидете към основна версия

17 221 46

Най-богатите фамилии на света

  • богатство-
  • състояние-
  • класация

ТОП 3 е окупиран от представители на САЩ

Снимка: Shutterstock

Ключът към успеха на най-богатите фамилии на планетата е техният бизнес. Сред тях са известни на всички марки като Snickers, Chanel, Boehringer Ingelheim и Aldi. Класацията се оглавява от три американски семейства. Първите двама – Уолтън и Марс, печелят от потребителски стоки, а Кох е символът на индустрията в САЩ. Активите на Уолтън възлизат на 215 млрд. USD, а на Марс, които произвеждат Milky Way, Snickers, M & M’s, Twix и Wrigley – 120 млрд. USD.

Четвъртата позиция е за Ал Сауд. На практика семейството управлява Саудитска Арабия и е най-богатата кралска фамилия на планетата. Състоянието идва от огромните запаси нефт в страната. В ТОП 5 влиза семейство Амбани, които притежават конгломерата Reliance Industries. Богатството им възлиза на 81 млрд. USD.

В ТОП 10 има и френско присъствие – луксозните марки Hermès и Chanel. Собствениците им притежават съответно 63.9 млрд. USD и 54.4 млрд. USD.

Деветата позиция е за Германия. Тя се представлява от семейство Бьоринген, което е собственик на фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim. ТОП 10 завършва със собственика на германската хранителна верига Aldi.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.

Свързани новини