Отидете към основна версия

1 927 2

Българските и турските превозвачи не се разбраха след 8 часа преговори

  • превозвачи-
  • българия-
  • турция-
  • границата

Осем часа продължиха преговорите между  Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), БАСАТ и UND - Асоциацията на турските превозвачи, за постигане на споразумение, но договореност не беше постигната, съобщи Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ, цитиран от агенция "Фокус".

Въпреки всички предложения от българска страна за осигуряване на реципрочност за постигане на взаимно споразумение, UND отказа да се съобразява както с международните договорености, така и с двустранните договори и споразумения, които са подписани между България и Турция.

АЕБТРИ и БАСАТ са защитили справедливите искания на български превозвачи – да не се използват рестриктивни мерки спрямо тях и да не се спират безпричинно по границите. По време на разговорите е станало ясно, че има турски шофьори, извършващи редица нарушения, които след това приписват на български превозвачи. 

Миналата седмица българските шофьори блокираха граничните пунктове с Турция в знак на протест срещу ограниченията, налагани им от турските власти, които според тях имат за цел да ги изгонят от пазара на товарни превози в Близкия изток, припомни бТВ. Превозвачите се оплакват от твърде дългите проверки на митниците, както и от ограничението на количеството гориво, което може да има в камиона - до 560 литра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини