Last news in Fakti

27 Май, 2013 23:23 1 922 2

Българските и турските превозвачи не се разбраха след 8 часа преговори

  • превозвачи-
  • българия-
  • турция-
  • границата

Осем часа продължиха преговорите между  Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища (АЕБТРИ), БАСАТ и UND - Асоциацията на турските превозвачи, за постигане на споразумение, но договореност не беше постигната, съобщи Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ, цитиран от агенция "Фокус".

Въпреки всички предложения от българска страна за осигуряване на реципрочност за постигане на взаимно споразумение, UND отказа да се съобразява както с международните договорености, така и с двустранните договори и споразумения, които са подписани между България и Турция.

АЕБТРИ и БАСАТ са защитили справедливите искания на български превозвачи – да не се използват рестриктивни мерки спрямо тях и да не се спират безпричинно по границите. По време на разговорите е станало ясно, че има турски шофьори, извършващи редица нарушения, които след това приписват на български превозвачи. 

Миналата седмица българските шофьори блокираха граничните пунктове с Турция в знак на протест срещу ограниченията, налагани им от турските власти, които според тях имат за цел да ги изгонят от пазара на товарни превози в Близкия изток, припомни бТВ. Превозвачите се оплакват от твърде дългите проверки на митниците, както и от ограничението на количеството гориво, което може да има в камиона - до 560 литра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivencio

    0 0 Отговор
    Трябва ние да ги ш...ме м..сните турци защото нямат друг маршрут за по-голямата част от Европа.а те ни разиграват и там и тук.като сме дупе.давци ще си страдаме още
  • 2 brake point

    0 0 Отговор
    Ами вместо да се разправяме с фесунгерите нашите да им въведат същите мерки и разтакаване по границите.Отделно да се пусне оплакване в ЕС и да им се въведат в цяла Европа такива мерки да видим на къде ще возят.Плъзнала е тая паплач по всички пътища и нито спазват правила нито каквото и да е.Я всички служби да се впрегнат и да ги проверяват на всеки километър да видим за колко време ще минават през България.
    Наглия ислямист Ердоган си мисли че като има 70 милиона поданици ще се прави на интересен,хубав пример му даде Израел като му спря кораба с оръжие за палестинците.Уж много заплашваше и това онова но накрая клекна.Други кораби не тръгнаха повече.