Отидете към основна версия

1 525 15

Европа трябва да привлече крупни инвеститори

  • марио драги-
  • ес-
  • европа-
  • инвеститори-
  • инвестиции

Това е единственият шанс да бъде в крак с големите промени в световния ред

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съюз (ЕС) трябва бързо да намери начини да привлече големи инвеститори, за да бъде в крак с големите промени в световния ред. „През последните няколко години имаше много дълбоки промени в глобалния икономически ред. Тези промени имат последствия, едно от които е очевидно: трябва да инвестираме огромни суми пари в Европа за сравнително кратко време“, каза бившият премиер на Италия и бивш ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

По време на среща на финансовите министри от ЕС в Белгия в края на февруари Драги подчерта необходимостта от смели действия за покриване на разходите за зеления и цифровия преход, както и развитието на отбраната, като същевременно се запазят социалните модели на Европа, според източници на агенцията. Той предложи да се създаде специален фонд или публично-частно партньорство за привличане на инвестиции. Драги също смята, че частните спестявания трябва да се използват по-активно.

Според аг. Bloomberg, Драги е бил натоварен със задачата да подготви доклад за това как ЕС да стане по-конкурентоспособен. Той ще бъде представен след изборите за Европейски парламент през юни.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.

Свързани новини