Last news in Fakti

4 Март, 2024 13:21 1 487 15

Европа трябва да привлече крупни инвеститори

  • марио драги-
  • ес-
  • европа-
  • инвеститори-
  • инвестиции

Това е единственият шанс да бъде в крак с големите промени в световния ред

Европа трябва да привлече крупни инвеститори - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съюз (ЕС) трябва бързо да намери начини да привлече големи инвеститори, за да бъде в крак с големите промени в световния ред. „През последните няколко години имаше много дълбоки промени в глобалния икономически ред. Тези промени имат последствия, едно от които е очевидно: трябва да инвестираме огромни суми пари в Европа за сравнително кратко време“, каза бившият премиер на Италия и бивш ръководител на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

По време на среща на финансовите министри от ЕС в Белгия в края на февруари Драги подчерта необходимостта от смели действия за покриване на разходите за зеления и цифровия преход, както и развитието на отбраната, като същевременно се запазят социалните модели на Европа, според източници на агенцията. Той предложи да се създаде специален фонд или публично-частно партньорство за привличане на инвестиции. Драги също смята, че частните спестявания трябва да се използват по-активно.

Според аг. Bloomberg, Драги е бил натоварен със задачата да подготви доклад за това как ЕС да стане по-конкурентоспособен. Той ще бъде представен след изборите за Европейски парламент през юни.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Кой ще инвестира в бойно поле?
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 0 Отговор
    Европа и ЕС не са едно и също нещо, както и САЩ и Северна Америка ❗❗❗
  • 3 ТаУмВзе

    16 2 Отговор
    Ахаа! Санкции срещу Русия, са клекаскус за инвестиции а. Хахахахаха
  • 4 инвеститор съм

    18 2 Отговор
    Колко е цената на газта при вас - най-демократичната в света! А с тока как са нещата - зелен, демократичен и с избирателна пропускливост. Работна ръка - висококвалифицирани международни специалисти от афганистан и зимбабве колкото искаш. С инфраструктурата как сте - в момента подготвяме мащабни проекти за ремонт и реконструкция с участието на руски ракети!
  • 5 Хохо Бохо

    20 1 Отговор
    Прекъснаха си енергийните потоци, отрязаха се сами от доставчик на суровини и ся търсят инвеститор. Има да търсите
  • 6 НАБЛЮДАТЕЛ

    17 2 Отговор
    Путин яко им го на англосаксите.
  • 7 ха ха

    16 1 Отговор
    Този пък ще прави зелени танкове... електрически...
  • 8 Наглецо

    18 1 Отговор
    Кой е луд да инвестира в ЕС след кражбата на руските активи 😀
  • 9 Жоро

    18 1 Отговор
    Европейският съюз затъва в дългове и ще се разпадне. Икономически е сринат и повече никога няма да има достъп до евтините руски ресурси. А със Зелената сделка ще се досамоубие за втори път!
  • 10 456

    15 0 Отговор
    Няма да стане. Никой не е луд да рискува толкова /колкото и богат да е/.
  • 11 Апел към факти...

    18 0 Отговор
    ...не пускайте такива тежки вицове по пладне, понеже сега не мога да спра да се смея със сълзи на очи и освен, че може да си докарам мускулна треска на стомаха и да умра от сърцетуп, то ме разконцентрирахте до края на деня, сериозно не мога да спра да се смея с глас.... крупни инвеститори в Европа, ахахахахахахаха. Абе кой ше дойде тука вече без супер евтина производствена енергия и природни суровини, ахахахахахахахаха. ЕС до 10 години макс ще се превърне в копие на най-тежките гета на Индия , Бангладеш и ред други бананови републики ( да подчертая Индия и Бангладеж имат за справка и проказни квартали с много заможни гора, да ме прощават за сравнението ), но тук в ЕС скоро няма да има никой луд да остане под 40 годишна вузраст, още с прохождането си хората ще бягат от тук, поради финансови проблеми, през глава за който и да е друг континент. А, и забравих да допълня, бъдещето е само и единсвено на Азиатските Държави, тези имащи природни ресурси и производствена енергия. Всичко друго ще се разпадне икономически....
  • 12 хахаха

    5 0 Отговор
    Има много в САЩ и Русия, ама само им вземате парите за данъци и едва ли ще се върнат. Най-много Китай да вложи малко, но не задълго.
  • 13 бл.134 в Zап. парк

    8 0 Отговор
    Европа , я похарчихте , господин пенсионер
  • 14 ДОУТОЧНЯВАНЕ

    2 1 Отговор
    Руска дума - крупни .
  • 15 Един

    1 0 Отговор
    "Изкълченото" мислене на евроикономистите : да дойде "инвеститор" за да му вземем парите! Педераси, а искате ли да дойде един да ви "направи" и децата?!