Отидете към основна версия

1 458 4

Сърбия увеличава запасите от газ

  • сърбия-
  • русия-
  • унгария-
  • газ

Сътрудничеството между Москва и Белград има високо ниво на ефективност

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сърбия планира да увеличи съществуващите си запаси от газ, за което властите ще се договорят с Русия, Унгария и Азербайджан. Това заяви президентът на страната Александър Вучич в ефира на Радио и телевизия на Сърбия.

„В момента имаме 544 милиона кубически метра газ, от които 381 са в хранилището Банатски двор, а 163 се съхраняват в унгарски хранилища. Не съм доволен от това. Трябва да увеличим обемите, трябва да говорим за това с нашите унгарски приятели. Трябва да увеличим резервите, така че трябва да обсъдим това както с руснаците, така и с Азербайджан“, отбеляза Вучич.

Руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко подчерта по-рано, че сътрудничеството между Москва и Белград има високо ниво на ефективност във военно-промишлената област комплекс, здравеопазване и може също да получи нов тласък в енергийния сектор тази година. Той подчерта, че „през Газпром се очакват енергийни проекти в газовия сектор“, които „може да стартират тази година и ще получат достатъчно развитие, гарантирайки енергийната сигурност на Сърбия“.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.

Свързани новини