Last news in Fakti

5 Юни, 2024 10:21 1 387 4

Сърбия увеличава запасите от газ

  • сърбия-
  • русия-
  • унгария-
  • газ

Сътрудничеството между Москва и Белград има високо ниво на ефективност

Сърбия увеличава запасите от газ  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Сърбия планира да увеличи съществуващите си запаси от газ, за което властите ще се договорят с Русия, Унгария и Азербайджан. Това заяви президентът на страната Александър Вучич в ефира на Радио и телевизия на Сърбия.

„В момента имаме 544 милиона кубически метра газ, от които 381 са в хранилището Банатски двор, а 163 се съхраняват в унгарски хранилища. Не съм доволен от това. Трябва да увеличим обемите, трябва да говорим за това с нашите унгарски приятели. Трябва да увеличим резервите, така че трябва да обсъдим това както с руснаците, така и с Азербайджан“, отбеляза Вучич.

Руският посланик в Сърбия Александър Боцан-Харченко подчерта по-рано, че сътрудничеството между Москва и Белград има високо ниво на ефективност във военно-промишлената област комплекс, здравеопазване и може също да получи нов тласък в енергийния сектор тази година. Той подчерта, че „през Газпром се очакват енергийни проекти в газовия сектор“, които „може да стартират тази година и ще получат достатъчно развитие, гарантирайки енергийната сигурност на Сърбия“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    14 5 Отговор
    ами за разлика от нашите управляващи боклу-и има и умни хора грижещи се за народа а не да чакат някакъв си и то по скъп газ някога от краварите
  • 2 ййрррркюпе

    1 4 Отговор
    Управителят на Централната банка на Турция Фатих Карахан прогнозира инфлация от 38% в края на тази година
  • 3 флипп

    2 1 Отговор
    Можеше и ние да профитираме от близостта си с Русия, уви, за сметка на това имаме окупационни бази, глад и мизерия
  • 4 името на ВИМЕТО

    1 1 Отговор
    И ние трябва да го направим !
    Но като даваме на Бойко и Делян да се хранят редовно с боб , да ги свържат с тръбопровода и да чакаме доставките на ГАЗ !